Pula dobila "Po tamburi"

22.07.2021.

08:49

Autor: Jana Haluza/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

"Po tamburi"

"Po tamburi"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Redaju se hrvatski filmovi pred publikom Pulskog filmskog festivala. U utrci za Zlatnu arenu je i akcijska komedija "Po tamburi" redatelja Stanislava Tomića koju publika u Areni mogla pratiti sinoć. 

Neobičan, gotovo stripovski film donosi na veliko platno mnogo akcije i autohtonog humora. Okosnicu priče čini putovanje tamburaškog sastava "Aveti ravnice" na događaj na kojem su pogrešno optuženi za krađu glavne nagrade. 


Na premijeri je bila i ekipa Vijesti iz kulture:

- Do nedavno smo ga završavali, samo da stignemo na Pulu i to nam je bilo bitno. Prvenstveno je namijenjen publici, domaća je tema, domaći humor, i mislim da je Pula idealno mjesto za taj film, poručio je redatelj Stanislav Tomić.


Svjetsku premijeru u Puli pozdravlja i glumačka ekipa:


- Mislim da bi tu i trebale biti premijere hrvatskih filmova i stvarno ovom festivalu želim da bude sve bolji i jači, kaže glumac Stjepan Perić.


Veliki glumački ansambl predvode brojne regionalne zvijezde. 


- Taj rock'n'roll pristup instrumentu koji je tradicionalan, to je nešto što me prije svega privuklo i kolege s kojima sam radio, neke nove kolege koje sam želio da upoznam, izjavio je glumac Nikola Kojo.

- Imao sam otvorene ruke za koreografiju samog nastupa, općenito ideje koje dolaze od Stanka su toliko djetinjaste da moraju biti dobre i zabavne, ustvrdio je glumac Miran Kurspahić.


Zabavno je bilo i legendarnom televizijskom voditelju Branku Uvodiću koji u filmu glumi samoga sebe. 


- Ekipa je bila predivna, zaista predivni mladi glumci, susretljivi, fini, pažljivi, kooperativni, redatelj također, rekao je Uvodić.


Iako je u središtu priče tamburaški sastav, glazba u filmu oslanja se na različite žanrove.


- Najveća mi je fora bila kad smo ovaj smjer u heavy metal glazbi, dead metal iskombinirali s tamburašima, napominje glazbenik Damir Martinović Mrle.


Film "Po tamburi" trebao bi u kinodistribuciju u listopadu.


Razgovor s redateljem Stanislavom Tomićem pogledajte u snimci festivalskih kronika "Pula uživo" na usluzi HRTi.

"Po tamburi"

"Po tamburi"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!