R. Kelly osuđen na 30 godina zatvora zbog seksualnog nasilja

29.06.2022.

23:04

Autor: HRT/Hina

R. Kelly

R. Kelly

Foto: Jamie Lamor Thompson / Shutterstock

R. Kelly osuđen je u srijedu na 30 godina zatvora zbog što je desetljećima zloupotrebljavao svoju slavu i bogatstvo kako bi mamio žene i maloljetnice te ih prisiljavao na seksualne radnje. Presudu je donijela američka okružna sutkinja Ann Donnely na saveznom sudu u Brooklynu.

55-godišnji Kelly osuđen je prošlog rujna nakon suđenja u trajanju od pet i pol tjedana koje je dodatno proširilo optužbe koje pjevača, dobitnika Grammyja za hit "I Believe I Can Fly", prate još od početka 2000. godina. Jedna je od najistaknutijih poznatih osoba osuđenih za nedolično seksualno ponašanje tijekom pokreta #MeToo.

Ranije u srijedu, nekoliko žena koje su svjedočile protiv Kellyja tijekom suđenja kazalo je da im je obećao mentorstvo i pomoć pri ostvarivanju uspjeha, nakon čega ih je podvrgao ponižavajućem seksualnom postupanju i fizičkom nasilju. Mnoge su kazale da su zbog zlostavljanja zadobile dugotrajne posljedice na psihičko zdravlje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!