Radio-predstava koja dobila video spot

10.06.2021.

17:26

Autor: V.M./HRT

„Soundtrack za film koji nije snimljen“

„Soundtrack za film koji nije snimljen“

Foto: Anita Nadj / RadioTeatar

Ususret prvoj zagrebačkoj reprizi međunarodnog projekta 'Soundtrack za film koji nije snimljen' koja će se zbiti na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak večeras, 10.lipnja u 20h - RadioTeatar je objavio spot za pjesmu Obrnuti red stvari koja otvara ovu specifičnu formu radio-predstave.

Autor spota za pjesmu je mladi redatelj Dražen Krešić i snimljen je u jednom kadru tijekom noćnog snimanja pjesme u zagrebačkom studiju DanMrak.


Obrnut red stvari je inače prva pjesma koja je nastala ove zime kroz glazbeno-poetsku razmjenu beogradskog slikara, pjesnika i kantautora Nenada Marića aka Kralja Čačka i Nine Bajsić, mlade zagrebačke dramaturginje i kantautorice.


Miks i master pjesme potpisuje Ivan Božanić, a uz glavne protagoniste sviraju i glazbenici Dino Brazzoduro i Marko Marić.


Spot je objavljen na YouTube kanalu RadioTeatra:

- Radio-predstava 'Soundtrack za film koji nije snimljen' kao glazbeno–poetski street movie, ističu iz RadioTeatra. 


Poznati glazbenik Darko Rundek, pak, poručuje da je rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na "Soundtracku za film koji nije snimljen". 


- Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz publike koja nasmiješena napušta prostor, komentirao je Rundek.


Prvu zagrebačku reprizu RadioTeatar je odlučio "začiniti" i mini koncertom posebog gosta iz Berlina, kantautora Seeda Holdena, porijeklom iz Valpova, a čiji je album Soldier on nedavno objavljen i u nakladi Croatia Recordsa. Seedu će se u nekim pjesmama pridružiti violinistica RadioTeatra, Jasmina Bojić.

Publiku kroz to neobično zvučno-izvedbeno putovanje vodi dvoje protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima.


- Ovaj kazališno–radijski dijalog se sastoji od poetskih, proznih i glazbenih zapisa nastalih kao dijaloška razmjena tijekom zime i proljeća 2020./21. između zagrebačke pjesnikinje, kantautorice i dramaturginje Nine Bajsić i beogradskog pjesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka). U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija Soundtracka za film koji nije snimljen se ne zasniva samo na riječima i glazbi, već ju krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić, ističu iz RadioTeatra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!