16:38 / 05.03.2020.

Autor: Dobro jurto, Hrvatska/V.M./HRT

Rafaelić: 'Novine' su zapravo dokumentarna serija

-

-

Foto: - / -

Filmski kritičar Daniel Rafaelić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska komentirao je početak emitiranja treće sezone našeg uspješnog dramskog serijala 'Novine'.
Filmski kritičar Daniel Rafaelić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska komentirao je početak emitiranja treće sezone našeg uspješnog dramskog serijala 'Novine'.

- Matanić uoči TV-premijere 'Novina': Zvijeri su puštene!
- Scenarist Ivica Đikić: Nova sezona s naglaskom na pravosuđu


- 'Novine' su pokazale, ne samo da imamo genijalne glumce, to uvijek ističem, nego i da, kad se sve postavi na dobre produkcijske noge, kad se dobro snimi i režira, dobijete vrhunski proizvod, prvu našu seriju koja je prodana Netflixu, komentirao je Daniel Rafaelić.

Rafaelić je posebno istaknuo glumačko ostvarenje Dragana Despota koje je nazvao 'genijalnim': To je glumački tour de force. On je natkrilio sve što se pojavljuje u seriji. Njegov Ludvig Tomašević na početku se pojavio gotovo kao sporedan lik, no u drugoj sezoni pomalo je preuzeo cijelu seriju. I evo ga sada u trećoj sezoni kao predsjednika države, kaže Rafaelić.

- Bilo mi je zanimljivo i to što je scenarist Ivica Đikić govorio da se serija ne napaja hrvatskom politikom, međutim, ako pratite malo duže vrijeme hrvatsku politiku, imate osjećaj da gledate dokumentarnu tv-seriju, zaključuje Rafaelić.

Pogledajte gostovanje Daniela Rafaelića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!