10:58 / 08.11.2019.

Autor: Dubravko Jagatić/V.M./HRT

Raznolika klupska ponuda donosi i koncert koji se dugo čekao

-

-

Foto: - / -

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić i ovaj petak je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska probrao po domaćoj koncertnoj ponudi i izdvojio je desetak glazbenih događaja najrazličitijih žanrova.
Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić i ovaj petak je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska probrao po domaćoj koncertnoj ponudi i izdvojio je desetak glazbenih događaja najrazličitijih žanrova.

Petak, 8. studenog

Večeras u klubu Sax nastupa Boris Štok. Odličan riječki pjevač koji je baš ovih dana predstavio i novi singl i spot za pjesmu ‘Još uvijek’ u kojem glumi Nataša Janjić. Za one koji možda ne znaju, Borisa Štoka smo upoznali kao pjevača odlične grupe Quasarr s kojom je objavio tri albuma nakon čega je krenuo u samostalnu karijeru, te prošle godine objavio album ‘Ispod kože’. S obzirom na to da je na promociji albuma napunio Tvornicu kulture vjerujem da će i Sax večeras biti ispunjen publikom.Subota, 9. studenog

Sutra navečer topla preporuka za nastup otkačenog londonskog glazbenog kabareta The Tiger Lillies u Rijeci. U Zagrebu Jura Stublić održava svoj tradicionalni godišnji koncert u Tvornici kulture, no pažnju bih skrenuo na koncert Massima Savića u Karlovcu kojim započinje prvi od sedam nastupa u sklopu turneje Vještina Boutique kojom obilježava 15 godina od izlaska albuma ‘Vještina’. Nakon Karlovca Massimo će u slijedećih desetak dana nastupiti u Čakovcu, potom u Zagrebu tri dana za redom, te u Slavonskom Brodu i Osijeku, za sada.Sutra navečer se održava i tradicionalna Brucošijada FER-a odnosno Fakulteta elektrotehnike i računarstva na kojoj ove godine nastupaju Vojko V., Brkovi, Svemirko, Zoster, Porto Morto, Sajsi MC, Jan Kinčl, She Loves Pablo, Koala Voice, Igralom i mnogi drugi.

Nedjelja, 10. studenog

U nedjelju u Vintage Industrial baru nastupa dugogodišnji suradnik Nicka Cavea i jedan od osnivača grupe The Bad Seeds i Birthday Party - Mick Harvey koji dolazi u pratnji J.P.Shila i Stevea Shelleya iz grupe Sonic Youth pa je za očekivati jednu koncertnu poslasticu.Dan kasnije u zagrebačkom klubu Attack nakon duže vremena imamo priliku pogledati nastup odlične hrvatske grupe Tus Nua koja ovim nastupom započinje koncertnu turneju koja obuhvaća nastupe u Srbiji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj. Uz grupu Tus Nua u Attacku će nastupiti i nizozemska pop noise grupa The Sweet release of Death.

Utorak, 12. studenog

U utorak se nastavlja jazz festivala Backstrage nastupom Jasona Morana i njegove grupe Bandwagon u Istarskom narodnom kazalištu u Puli. Moran je trenutno u svijetu najčešće spominjan u kontekstu zvijezde u usponu na koju treba obratiti pažnju jer je riječ o izuzetno nadarenom jazz pijanistu i skladatelju.Četvrtak, 14. studenog

U četvrtak koncert koji se dugo čekao, a riječ je o promociji albuma izuzetno nadarenog glazbenika iz Zaboka J. R. Augusta i njegovog albuma ‘Dangerous Waters’ koji su već neki proglasili albumom godine.Zanimljivo je da Nikola Vranić odnosno J. R. August nastupa uz pratnju zbora, te da su njegov nastup prije dvije godine, također u Vintage Industrial baru mnogi proglasili koncertom godine, stoga možemo toplo preporučiti taj koncert.

Pogledajte gostovanje Dubravka Jagatića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!