Razvija se kultura odlazaka u zabavne parkove

29.05.2023.

07:05

Autor: Kristina Štrbac/Dnevnik/P.F./HRT

Dalmatinski zabavni park

Dalmatinski zabavni park

Foto: Dnevnik / HRT

Iako u Hrvatskoj nije toliko raširena kultura odlazaka u zabavne parkove, to se sve više mijenja. I kod nas su posljednjih godina zabavni parkovi sve veći pa samim time obogaćuju i turističku ponudu regije u kojoj se nalaze. Jedan od njih, pokraj Biograda na Moru, investicijom vrijednom 7 i pol milijuna eura upravo nadograđuje svoje sadržaje.

Odvažiti se na adrenalinsku atrakciju zvanu tornado znači pobijediti strah. Uspjeli su u tome srednjoškolci na izletu. Isprobali su sve. Ni vlak smrti nije bio problem.

- Ovaj vlak smrti je totalni adrenalin, komentirao je jedan srednjoškolac.

- Još, još, vikali su drugi.

Hrabar je bio i mali dječak koji je u očevu društvu prošao cijelu kuću strave. Čudovišta koja su tamo bojali i mnogo veći od njega.

- Nisam se preplašio. Sve sam prošao i bilo je malo strašno, opisao je doživljaj.

Od svibnja do rujna ovdje radi stotinjak zaposlenika.

- Sezona je najžešća 7. i 8, mjesec. Za tematski park 100.000 gostiju je odlična brojka ,s time da svake godine raste broj posjetitelja, rekla je Petra Meić Kraljević, direktorica ljudskih resursa i operative.

- Bila sam na svim atrakcijama u parku. Park mi se jako sviđa i definitivno ću se vraćati ovdje, komentar je jedne posjetiteljice.

Meni je tu jako zabavno. Još kad se otvori aqua park bit će još zabavnije, dodao je drugi.

Vodeni park otvara se u srpnju. Nova investicija u dodatne sadržaje druga je faza izgradnje kompleksa zabave.

- Stvara se jedna sasvim nova vrijednost za cijelu destinaciju. I za Zadarsku županiju i za Dalmaciju pa i cijelu Hrvatsku jer time su u biti na benefitu svi. I dobavljači i iznajmljivači koji sad mogu ponuditi i privući ljude novom atrakcijom. Također i agencije koje rade, hoteli, istaknuo je Josip Zurak, direktor marketinga zabavnog parka. 

U planu su još dvije faze nadogradnje - svijet dinosaura i akvarij. Velika cjelina s četiri tipa različitih sadržaja trebala bi ovaj dalmatinski zabavni park staviti uz bok najvećih svjetskih atrakcija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!