15:40 / 12.11.2019.

Autor: HRT

Reboot InfoGamer osmu godinu u Zagrebu

-

-

Foto: - / -

Reboot InfoGamer već osmu godinu ima svoju publiku i mjesto pod suncem. Riječ je o najvećem regionalnom okupljanju infogamera.
Reboot InfoGamer već osmu godinu ima svoju publiku i mjesto pod suncem. Riječ je o najvećem regionalnom okupljanju infogamera.

U Studiju 4, o gamerima su govorili Juraj Krašković, organizator sajma videoigara Reboot InfoGamer i Domagoj Ante Sulić, autor videoigara.

Krašković je naglasio kako ovaj sajam već osmu godinu za redom, a ove godine u svom najraskošnijem izdanju do sada, okuplja gamere i zaljubljenike video igara iz čitave regije i Europe. To je jedan od najvećih događaja toga tipa u svijetu.

- Ove je godine naša ekipa organizirala događaj koji će s odvijati od 12. do 17. 11. Ovaj sajam prati trendove rasta video igara kako u svijetu, tako i kod nas, rekao je Krašković.

Sulić je istaknuo kako je stvaranje video igara izuzetno zahtjevan posao u kojem sudjeluje čitav tim ljudi.

- To može biti izuzetno unosan posao, samo je mukotrpan, kao i svaka kreativna industrija, naglasio je i dodao kako u Hrvatskoj postoji oko 700 ljudi koji se bave gaming industrijom, ali taj broj iz godine u godinu raste.

Istaknuo je kako postoji pravilo u kojem postoji stvaranje igrica, pred produkcija, produkcija i onda dolazi  do finalnog proizvoda nakon 6 mjeseci pa i do 10 godina, ako su neki veliki naslovi.

- Proizvodnja video igara je multidisciplinaran projekt koji zahtijeva stručnjake iz raznih sfera, rekao je Krašković i istaknuo kako je Sajam je teško organizirati zato što je industrija nova i teško je naći sustavnu potporu partnera s kojima se radi.

- Profit se stvara kada sam projekt bude gotov i kada krene njegovo plasiranje na tržištu, naglasio je. Istaknuo je kako su ove godine posebno ponosni da se na Sajmu InfoGamera predstavljaju neki od najvećih svjetskih izdavača video igara, osim toga, očekuje nas najveći finale lige i noviteti u svijetu hardvera, te predstavljanje nezavisnih regionalnih proizvođača video igara kojih je sve više.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!