10:35 / 25.04.2018.

Autor: V.M./Z.T.K./HRT

Rene Bitorajac i Branko Đurić otvorili kazalište Luda kuća

-

-

Foto: - / -

Zagreb je bogatiji za jedno kazalište. Zove se Luda kuća i zajednički je projekt poznatih glumaca Renea Bitorajca i Branka Đurića - Đure. Prvi smo ušli u prostor nekadašnjeg kina Mosor koji je pretvoren u moderan multimedijalan prostor.
Zagreb je bogatiji za jedno kazalište. Zove se Luda kuća i zajednički je projekt poznatih glumaca Renea Bitorajca i Branka Đurića - Đure. Prvi smo ušli u prostor nekadašnjeg kina Mosor koji je pretvoren u moderan multimedijalan prostor s programom za široku publiku.

Kao feniks iz pepela, niknulo je u Zvonimirovoj ulici kazalište kakvog se ne bi postidio ni Broadway. Imamo kazališni repertoar, ali nismo isključivo kazalište - mi smo 'ludilište',  u svom stilu poručuje glumac i suvlasnik 'Lude kuće' Rene Bitorajac.

I zaista, gdje god se pojave, nastane ludnica pa se ovoj kući ime samo nametnulo. Naše prijateljstvo traje 20 godina i otvaranje ove Lude kuće je na neki način proslava te dvadesetogodišnjice,  napominje glumac i suvlasnik 'Lude kuće' Branko Đurić - Đuro.

No, Luda je kuća, ipak, ozbiljan posao, opterećen golemim kreditom u čijoj bi otplati trebala pomoći i publika. Na prve gledatelje već čeka nova premijera. Uskoro igram svoju 300. predstavu, a igrao sam ju od Sydneya do Los Angelesa, tri puta imao turneju po Americi, Australiji i Skandinaviji, ali sada ću igrati uglavnom ovdje,  otkriva nam Branko Đurić Đuro.

U Ludoj kući bit će i drugih poznatih glumaca i pjevača, različitih izvođača, koncerata i kabarea. Po veličini smo 4. kazalište u Zagrebu, imamo 420 mjesta, a u dvoranu se može natiskati i 600 - 700 ljudi,  procjenjuje Bitorajac.

Zagrijavanje je počelo. Ovaj prekaljeni glumački, odsad i poduzetnički dvojac, ostvario je, kažu, svoj američki san. Na redu je publika, koju u četvrtak, 26. travnja, očekuje gostovanje Anđelke Prpić s predstavom 'Šta me snađe', a dan kasnije na programu je Đurologija.

Posebnu poslasticu Luda kuća priprema za 12. svibnja kad će u novoj kazališnoj kući nastupiti Đurin bend Bombaj štampa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!