Reportaža sa seta nove sezone Mrkomira II.

09.10.2022.

20:31

Autor: Ivana Perić/Dnevnik/P.F./HRT

Reportaža sa seta nove sezone Mrkomira II.

Reportaža sa seta nove sezone Mrkomira II.

Foto: Dnevnik / HRT

Mrkomir II., HRT-ova popularna humoristična serija, nastavlja se i u novoj sezoni. Donosimo reportažu sa seta s glumcima u Mrkomirovu kašteletu, koji glumi Grobnik.

Kako je nastala kravata? Kako su nastale naočale? Kako se u Srednjem vijeku borilo za ženska prava? Neke su to od tema nove sezone serije "Mrkomir", koja se ovih dana, nakon studija, Medvedgrada i Ribnika, snima na grobničkom kaštelu.

- Mrkomir Grobnički je najbolje što se ikojem Mrkomiru može dogoditi. Ovo nam je već drugi put da snimamo ovdje i stvarno je predivno, inspirativno, kreativno, rekao je glumac Goran Navojec.

Poput cijele druge sezone serije koja će imati 20 nastavaka, sedam više nego prošla.

- Idemo u smjeru klasičnih nastavaka, više, bolje, žešće, učimo na vlastitim greškama i pokušavamo napraviti što zabavniju seriju, objasnio je redatelj i glumac Aldo Tardozzi.

- Nadam se da ćemo uspjeti to napraviti na šaljiv način, da nitko neće završiti u zatvoru i da će publici biti zanimljivo, dodao je Navojec.

Na setu gotovo cijela, već dobro uigrana glumačka postava i sedamdesetak statista.

- Kako glumim kneginju onda zamislim da je ovo moje i zaista nam je lijepo, rekla je glumica Ecija Ojdanić.

A čini se da je i "Rođin kum" zapeo Grobničankama za oko. Barem se tako priča iza kamera priča.

- Pa ne znam, meni je prvi glas, ali drago mi je čuti, u svakom slučaju, da je tako, istaknuo je glumac Filip Jurčić.

Bilo tako ili ne, zanimljivo će biti gledati "Mrkomira II.", koji će se na HRT-u prikazivati oko novogodišnjih blagdana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!