15:59 / 09.07.2019.

Autor: Ivana Brailo/V.K./HRT

"Republic of Ragusa" hit kokteli dubrovačkog kraja

-

-

Foto: - / -

Nagrađivani dubrovački koktel majstori Leo Bautović i Mario Saulan osmislili su posebnu dubrovačku koktel kartu, naziva Republic of Ragusa. Njezina su osobitost kokteli od proizvoda dubrovačkoga kraja.
Nagrađivani dubrovački koktel majstori Leo Bautović i Mario Saulan osmislili su posebnu dubrovačku koktel kartu, naziva Republic of Ragusa. Njezina su osobitost kokteli od proizvoda dubrovačkoga kraja. Svi oni koji ih naruče moći će uživati, ne samo u njihovu okusu, nego i u pričama iz dubrovačke povijesti, a možda nauče i pokoju dubrovačku riječ.Libertas, Napitak starog redovnika, Južina, Poklisari. Dubrovačka koktel karta inovativnog barmenskog dvojca krije zanimljive okuse, ali i priče. 

- Moj koktel je Orlandova mjera. Znači, vezano uz priču Orlanda, znači, poznato je da je to građevinska mjera u tadašnjoj Dubrovačkoj Republici, koja iznosi 51,2 centimetra. Ja sam to uklopio sa 51,2 mililitra alkohola, rekao je Mario Saulan, barmen.

- To su, manje više, poznate priče iz Dubrovačke Republike, tako su i nazivi, sa strane koktel karte je rječnik dubrovačkog govora, tako da netko tko to ne razumije, svaka riječ mu je objašnjena. Na taj način želimo zaštititi naš govor, naglasio je Leo Bautović, barmen.

Pokazali su da se osvježavajući ljetni kokteli mogu dobiti i kuhanjem, a zanimljivo je da se rade od dubrovačkih proizvoda, poput likera od šipka, smokve i ruže, rogača, kontonjate i arancina.

Dosad su izradili i koktel karte Igra prijestolja i Božić u gradu, koji su također dobro prihvaćeni među ugostiteljima i gostima. I dalje će, kažu, nastaviti pokazivati da se Dubrovnik može upoznati svim osjetilima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!