Restoran u kojem kuhaju - roboti!

14.04.2022.

14:37

Autor: Kod nas doma/HRT

Robotski restoran

Robotski restoran

Foto: Kod nas doma / HRT

Priča o prijateljstvu Marije i Đulijana. Marija je stručnjakinja za internetski marketing i velika ljubiteljica hrane. Više voli kad za nju kuhaju nego kad kuha sama. Jako je srdačna, vidi se da voli to što radi. Đulijano je inženjer elektrotehnike koji je veliki ljubitelj hrane. I on je odlučio stvoriti jednog robota koji za vas kuha, odnosno više njih, jer je tako zapravo spojio svoje dvije velike ljubavi.

- Bots&Pots je koncept robotskog restorana u koji možete doći uživo vidjeti kako roboti ispred vas kuhaju jela iz jednog lonca, rekao je Đulijano.

- Mislim da će moji prijatelji dobro reagirati zato što misle da je to odlično mjesto za mene jer uvijek guram neke aplikacije koje mi možemo koristiti, ili za hranu, kako naručiti hranu, platiti u kafićima ili restoranima, rekla je Marija.

Đulijano je rekao kako jedna gospođa iz Istre radi manistru, a gospodin iz Zadra  njoke.

- Luk je iz Ljubitovice pokraj Trogira. Tako da to su sve svježe namirnice, i sva ta jela nastaju na robotima, ali sa svježim namirnicama, dodao je.

Marija smatra da se u robotskom restoranu nećete osjećati kao da ste u nekom space shuttleu, nego je sve jako suptilno i lijepo.

- Imate osjećaj da za vas netko kuha s toplinom, a ne da je to nešto, na brzinu. Stvarno vidite sve te sastojke. Zaista ne volim jesti tjesteninu. I stvarno me oduševilo jer su začini bili zanimljivi, obožavam špinat, a ovdje ga ima, naglasila je Marija.

Đulijano je naglasio da roboti ne mogu ništa napraviti sami.

- Robote su napravili ljudi, recepte su napravili ljudi. Pripremu rade ljudi. U konačnici, svaki put kad dođete, poslužit će vas ljudi i zaželjeti vam dobar tek, dodao je Đulijano.

Marija smatra kako je ideja odlična i da je do ovoga trebalo doći.

- Stvarno me oborilo s nogu jer odlična je ekipa i odlična je hrana. Užitak je zaista poseban, zaključila je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!