13:59 / 17.01.2021.

Autor: Hina

Riječke maškare preuzele ključeve grada

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ovogodišnji Riječki karneval bit će skromniji, simboličan i virtualan, ali se tradicija ipak nastavlja, pa su danas zavladale maškare, a dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel predao je ključ grada meštru Toniju i maškarama.
Ovogodišnji Riječki karneval bit će skromniji, simboličan i virtualan, ali se tradicija ipak nastavlja, pa su danas zavladale maškare, a dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel predao je ključ grada meštru Toniju i maškarama.

Primopredaja ključeva grada održana je nakon Prvog zasjedanja maškaranog antonjskog vijeća, na kojemu je utvrđeno da će se ovogodišnji karneval ipak održati, ali u izmijenjenom obliku i tako prilagoditi važećim epidemiološkim mjerama.

Zasjedanje je predvodio gradonačelnik Vojko Obersnel kazavši da je prošlogodišnji Riječki karneval bio najveći po broju grupa i posjetitelja, u godini kada je Rijeka bila Europska prijestolnica kulture.

Obersnel je kazao da ove godine ključ grada predaje posljednji puta, ali da time njegovo sudjelovanje u karnevalskim događanjima neće prestati. Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa ocijenio je da se duh karnevala živi u svima koji vole i poštuju karneval i tradiciju.

Najavio je virtualni karneval, na koji će biti pozvane sve karnevalske udruge, koje su do sada sudjelovale u povorkama, kako bi se predstavile. Svi video materijali karnevalskih grupa potom će biti objedinjeni i objavljeni na web stranici Riječkog karnevala.

- Ako se epidemiološke mjere promjene ili ukinu, prilagodit ćemo se, a ako ostane ovako kako jest, preživjet ćemo i iduće godine nastaviti našu tradiciju, dodao je Škarpa.

Prvo zasjedanje maškaranog antonjskog vijeća završeno je uz slogane Živio pust i Krepat ma ne molat."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!