Riječki karneval prvi put u 573 godine preseljen u ljetne mjesece

04.06.2022.

20:12

Autor: Dnevnik/IMS/Hina/M.Š./HRT

Riječki karneval po prvi se puta održava tijekom ljetnih mjeseci

Riječki karneval po prvi se puta održava tijekom ljetnih mjeseci

Foto: HTV / HRT

Riječani i njihovi gosti idućih će dana moći vidjeti nešto što nikada nisu. Prvi put u 573 godine dugoj tradiciji, riječki karneval preseljen je iz zimskih u ljetne mjesece.

Vesela Dječja karnevalska povorka, u kojoj je 20-ak maskiranih grupa s maškaricama, njihovim roditeljima i odgajateljima, prošla je u subotu popodne središtem Rijeke, čime je započeo ovogodišnji izvanredni, ljetni Riječki karneval.

Povorku su predvodili Meštar Karnevala Sandi i kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić, "Morčići" i Prve riječke mažoretkinje.

Slijedile su ih "maškarane" skupine i njihove maske: "Turisti", "Ivančice", "Note", "Veseli orepčići", "Planet mašte", "Bavarci"...

Nakon povorke, druženje se nastavlja uz glazbu i ples u središtu grada, a najavljena je i predstava Ivica i Marica u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Ovogodišnji Riječki karneval se, zbog pandemije koronavirusa, izvanredno održava u ljetnom terminu, do 19. lipnja, uz maškarane povorke, koncerte i razne zabave na više lokacija.

Velika Međunarodna karnevalska povorka najavljena je za 18. lipnja, u njoj se očekuje više od 55 karnevalskih grupa s oko pet tisuća maškara i raznim alegorijskim kolima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!