08:51 / 30.08.2019.

Autor: HRT

Rita Ora, Zoran Predin, Operators...

-

-

Foto: - / -

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta.
Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta.

Eto nam večeras koncerta jedne velike svjetske glazbene zvijezde koja dolazi sa Kosova. Riječ je o Riti Ori, rođenoj u Prištini ali je odrasla i živi u Londonu odakle je osvojila svijet svojim pop hitovima. Osim što pjeva, Rita glumi i sama piše tekstove dok su joj spotovi na youtubeu pogledani i više stotina milijuna puta. Svojim prvim albumom „Ora" dospjela je 2012. godine na prvo mjesto najpopularnijih albuma u Velikoj Britaniji nakon čega je krenula globalna popularnost. Ukratko, Rita Ora na vrhu popularnosti večeras u dvorani Višnjik u Zadru. Moramo svakako spomenuti da će publiku zagrijati Franka Batelić i Domenica.

Subota 31.kolovoza

Sutra preporučamo svim ljubiteljima lika i djela Zorana Predina ali i Arsena Dedića da dođu u Šibenik gdje će na tvrđavi svetog Mihovila nastupiti Zoran Predin koji će uz pomoć Damir Kukuruzovića i Django group izvoditi pjesme Arsena Dedića. Riječ je o promociji albuma „Zoran pjeva Arsena" objavljenog na proljeće ove godine. Vrlo šarmantan album sa odličnim obradama pjesama Arsena Dedića pa vjerujem da će koncert biti odličan.

Za ljubitelje jednog posve drugačijeg glazbenog žanra - elektroničke glazbe i svih derivata tog glazbenog žanra informacija da se sutra na jezeru Jarun u zagrebu održava Future Scope Open Air na kojem će nastupiti svojevrsna krema domaćih DJ-a: Mr. DJ Dario, Mary, PEZNT, E-Base, Dj Jock, Shipe, Teo Zver i Sonic Illuminati te gost iz Španjolske DJ Coyu. Party počinje u 17 sati, završava u 5 ujutro nakon čega se seli na afterparty u klub Boogaloo negdje do podne.

Srijeda 4. rujna

Prošli tjedan smo najavili održavanje posljednjeg izdanja Dimensions festivala u Puli, a danas moramo najaviti i posljednje izdanje festivala Outlook - najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture na tvrđavi Punta Christo, koje će se održati od 4. do 9. rujna. Ne znamo što će biti sa festivalom u budućnosti ali znamo da će i ove godine biti spektakularno otvaranje u pulskoj Areni uz Outlook Orchestra koji će ugostiti svojevrsnog prvaka dubstepa i britanske bass scene - Malu pravim imenom Mark Lawrence.

Uz otvorenje u Areni će nastupiti još Andy C, Loyle Carner, Shy FX i njegov ragamuffin Soundsystem, Gentleman's Dub Club, te zvijezda u usponu Flohio kao i još 200 DJ-a u periodu od 4. do 9. rujna.

Moramo najaviti i jedan odličan klupski koncert koji se održava istu večer, dakle u srijedu 4. rujna. U Vintage Industrial bar dolazi grupa Operators koju predvodi kanadski glazbenik Dan Boeckner. Mnogi pamte Dana po njegovom prethodnom bendu Handsome Furs ali i po neobičnoj tetovaži na njegovom tijelu na kojoj piše „Ravno do dna". Naime čovjek obožava grupu Azra. Nova grupa Operators je electro dance super grupa koju uz Dana Boecknera čine članovi grupa Wolf Parade, New Bomb Turks i Handsome Furs. Svoju glazbu opisuju kao analogni post punk dok ih magazin Pitchfork opisuje kao nightmare pop. Topla preporuka za ovaj koncert grupe o kojoj će sigurno još biti dosta priče.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!