09:39 / 03.04.2019.

Autor: Gordan Ćelić/HRT

Roko: Spot i nastup u Izraelu bit će puni iznenađenja

-

-

Foto: - / -

Otkrio nam je kako je počela njegova karijera, što očekuje od Eurosonga i kako se vidi u budućnosti.
Uoči odlaska u Izrael porazgovarali smo s našim Rokom Blaževićem. Intenzivne pripreme su u tijeku, no stigao je u subotu i na Prisavlje pozdraviti zvijezde showa Zvijezde pjevaju, ali i britanskog predstavnika na Eurosongu. Otkrio nam je kako je počela njegova karijera, što očekuje od Eurosonga i kako se vidi u budućnosti.

Otkada zna za sebe pjeva pod svjetlima reflektora, na pozornici se osjeća kao kod kuće.

- Bilo je nekih 'nastupića' dok sam još bio mali. Nastupao sam s tri godine na nekom dječjem festivalu u svojoj uvali, ali nešto znatnije se počelo događati od 2011. kad sam krenuo na talent showove, tada sam nastupao i u HNK u nekim operama i mjuziklima. Od moje 11. godine sve je nekako krenulo uzbrdo, rekao nam je.

Za Rokov neosporivi glazbeni talent zaslužni su i roditelji. Nema dana kada se u njegovoj obitelji ne zapjeva ili ne zasvira. U ostvarenju sna pomažu mu glazbeni uzori - Bruno Mars, Christina Aguilera i Jacques od kojih, kako kaže, grabi ono najbolje i stvara sebe. Cijeni svaku vrstu glazbe, no sluša uglavnom pop i ono što pjeva. 

- Zbog svog ukusa izbjegavam narodnjake, to jednostavno nije 'my cup of tea'. Dosta su me i roditelji usmjerili dok sam bio mali na neku glazbu. Recimo slušali smo Queenovce, od kuće do vrtića ili škole, uvijek neka dobra stara mjuza, otkriva nam.

Sve se to pokazalo kao dobar recept za stvaranje uspješnih glazbenika. Roko je ove godine pobijedio na Dori. Nastupa na Eurosongu u izraelskom Tel Avivu se ne boji. Formula za uspjeh ne postoji, a cijeli tim spreman je i dat će sve od sebe.

- Mislim da sve čeka neka vrsta iznenađenja u Izraelu. Promijenili smo neke stvari, ne smijem puno otkrivati, a i da smijem ne bih vam otkrio, mislim da je najbolje da to ostane iznenađenje, kaže, dodajući kako uz sve pripreme misli da nema mjesta ni strahu ni tremi i da će to dobro odraditi.

Ovih je dana u Zagrebu sniman i videospot za pjesmu "The Dream". No baš kao i o nastupu u Tel Avivu, Roko ne otkriva previše.

- Spot će biti baš zanimljiv. U njemu ću biti ja, vidjet će se prepoznatljive točke mene u spotu i bit će dosta zanimljivih trenutaka, možda i potresnih. Eto, vidjet ćete, poručuje.

U pauzi snimanja spota Roko je posjetio HRT gdje je upoznao i eurovizijskog predstavnika iz Velike Britanije Michaela Ricea.

Poslije Eurosonga čeka ga matura zbog koje se ne brine jer, kaže, po prirodi je kampanjac. Želja mu je studirati glazbu. Ostvariti sebe u glazbi najveći mu je san i o drugoj mogućnosti i ne razmišlja. Roko, sretno!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!