17:02 / 01.03.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Rosamund Pike glumi Marie Curie u filmu francusko-iranske redateljice

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: - / -

Adaptacija romana Lauren Redniss, film "Radioactive" donosi istinitu priču o znanstvenici rođenoj 1867. u Varšavi koja je u Francusku došla studirati i ondje upoznala budućeg supruga.
Francusko-iranska redateljica Marjane Satrapi, nagrađena 2007. u Cannesu za film "Persepolis", snima dugometražni film "Radioacitve" u kojem Rosamund Pike tumači Marie Curie, prvu ženu dobitnice Nobelove nagrade.

Kako su najavili Studio Canal i Amazon Studios ulogu Pierra Curiea igrat će Sam Riley.

Adaptacija romana Lauren Redniss, film "Radioactive" donosi istinitu priču o znanstvenici rođenoj 1867. u Varšavi koja je u Francusku došla studirati i ondje upoznala budućeg supruga. Pierre i Marie Curie zajedno su otkrili radij i prodrmali tadašnje znanstvene krugove.

Anya Taylor Joy glumi Irenu, kćer Marie Curie, a Simon Russell Beale profesora Lippmanna s Fakulteta znanosti Sveučilišta u Parizu s kojim se Marie Curie sukobila. Prvi kadrovi snimaju se u Budimpešti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!