Jedni na more, drugi pale roštilj: Zagrepčani na Bundeku i u Blatu

19.06.2025.

16:57

Autor: Ivona Čakmak/A.D.H./Regionalni dnevnik/HRT

Dok većina koristi lipanjske dane i produženi vikend za odlazak na more - dio Zagrepčana koji je ostao u gradu - 'počastio' se roštiljem. Uživalo se tako na Bundeku, ali i na sve popularnijoj lokaciji u Blatu, nedaleko od nikad dovršene Sveučilišne bolnice.

Dok jedni putuju prema obali - drugi roštiljaju. 

Visoke temperature nisu zaustavile ljubitelje roštilja da slobodni dan provedu blizu vatre.


- Mi se danas družimo obiteljski, pravimo roštilj, pečemo krumpire na roštilju, donijeli smo si piće, uživamo s djecom, planiramo se poslije okupati u jezeru i to je to, uglavnom druženje obiteljsko jer smo svi na drugim stranama svijeta pa sastali smo se za produženi vikend, kazala je Marijana iz Požege.


Miris pečenja osjeti se već s ceste, a svaka ekipa ima svoj specijalitet i tajnu dobrog roštilja!


- Pravimo grah i roštilj, tajna dobrog roštilja je, prije svega - dobro društvo i dobro meso, poručuje Tin iz Zagreba.


Ali i majstori kuhinje.


- Tajna dobrog roštilja je danas moj svekar! Roštilj je odličan, kaže Marijana.


Osim već poznatih zagrebačkih lokacija za roštiljanje kao što su Bundek i Jarun - sve popularnija je lokacija nedaleko od nikad dovršene Sveučilišne bolnice u Blatu, uz Jadransku aveniju.


- Živimo blizu i onda nam je tu zgodnije, a i manja je konkurencija što se tiče mjesta. Vjerujem da bi ovdje bilo više ljudi da se malo bolje uredi, kaže Tin.


U ovom slučaju - zaboravite gužve. Sve što vam treba jest meso i društvo. I možda – pokoja salveta više.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Od istog autora