Dok većina koristi lipanjske dane i produženi vikend za odlazak na more - dio Zagrepčana koji je ostao u gradu - 'počastio' se roštiljem. Uživalo se tako na Bundeku, ali i na sve popularnijoj lokaciji u Blatu, nedaleko od nikad dovršene Sveučilišne bolnice.
Dok jedni putuju prema obali - drugi roštiljaju.
Visoke temperature nisu zaustavile ljubitelje roštilja da slobodni dan provedu blizu vatre.
- Mi se danas družimo obiteljski, pravimo roštilj, pečemo krumpire na roštilju, donijeli smo si piće, uživamo s djecom, planiramo se poslije okupati u jezeru i to je to, uglavnom druženje obiteljsko jer smo svi na drugim stranama svijeta pa sastali smo se za produženi vikend, kazala je Marijana iz Požege.
Miris pečenja osjeti se već s ceste, a svaka ekipa ima svoj specijalitet i tajnu dobrog roštilja!
- Pravimo grah i roštilj, tajna dobrog roštilja je, prije svega - dobro društvo i dobro meso, poručuje Tin iz Zagreba.
Ali i majstori kuhinje.
- Tajna dobrog roštilja je danas moj svekar! Roštilj je odličan, kaže Marijana.
Osim već poznatih zagrebačkih lokacija za roštiljanje kao što su Bundek i Jarun - sve popularnija je lokacija nedaleko od nikad dovršene Sveučilišne bolnice u Blatu, uz Jadransku aveniju.
- Živimo blizu i onda nam je tu zgodnije, a i manja je konkurencija što se tiče mjesta. Vjerujem da bi ovdje bilo više ljudi da se malo bolje uredi, kaže Tin.
U ovom slučaju - zaboravite gužve. Sve što vam treba jest meso i društvo. I možda – pokoja salveta više.