Rusija sankcionirala Bena Stillera i Seana Penna zbog podrške Ukrajini

05.09.2022.

17:16

Autor: T.D./HRT/Hina

Stiller i Penn

Stiller i Penn

Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS / Reuters

Rusija je u ponedjeljak uvela sankcije holivudskim zvijezdama Benu Stilleru i Seanu Pennu jer su javno kritizirali rusku invaziju na Ukrajinu.

Ministarstvo vanjskih poslova stavilo je slavne glumce na novu listu 25 američkih državljana, većinom političara i poslovnih ljudi kojima se zabranjuje ulazak u Rusiju.

Stiller i Penn su javno podupirali Ukrajinu i sastali su se s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Na sastanku u Kijevu u lipnju koji je prenosila televizija, Stiller, zvijezda "Zoolandere", "Meet the Parents" "Dodgeballa", rekao je Zelenskome:

- Vi ste moj heroj.

Dvostruki oskarovac Penn snimao je u Ukrajini dokumentarni film kada je Rusija napala tu zemlju 24. veljače. Pješice je izašao iz zemlje, kao i milijuni Ukrajinaca koji su prešli u Poljsku u prvim danima rata.

U Ukrajinu se vratio kasnije u lipnju i sastao se sa Zelenskim te obišao Buču i Irpin kod Kijeva, poprišta najtežih navodnih zločina ruskih snaga.

Sankcije uključuju zamrzavanje imovine osoba na listi u Rusiji, zabranu Rusima da s njima posluju i zabranu putovanja u Rusiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!