10:58 / 08.03.2019.

Autor: HRT

Ruže umjesto kazni

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon što su zatražili prometnu i vozačku dozvolu te provjerili jesu li svi dokumenti uredni, vozačice su policajci iznenadili ružama.
Međunarodni je Dana žena. Djelatnici prometne policije diljem Hrvatske danas su, s dobrim razlogom, posebno nadzirali vozačice. Istraživanja pokazuju da one imaju manje nezgoda, rade manje prekršaja i općenito imaju bolje vozačke navike od muškaraca.

Šibenski policajci jutros su iznenadili vozačice, kojima su na ulazu u Šibenik dijelili ruže. Nakon što su zatražili prometnu i vozačku dozvolu te provjerili jesu li svi dokumenti uredni, vozačice su policajci iznenadili ružama.

Tom akcijom, kazali su u šibenskoj policiji, žele pokazati da osim represije, djeluju i preventivno, jer ruža kao znak pažnje, umjesto moguće kazne, pokazuje i da su posebno senzibilizirani u zaštiti ljudskih života, a sigurnost u prometu jedna od bitnih stavki u zaštiti života.

Jedna od vozačica, gospođa Vesela, kazala je kako je ovako nešto doživjela prvi put u svom dugom vozačkom stažu.

- Iznenađena sam, nisam ovo očekivala. Ovo je stvarno lijep potez, vozim već 40 godina i ovo je prvi put da sam ovako nešto doživjela kazala je.

Čestitke i ruže umjesto kazni i opomena od policije je danas dobila svaka vozačica u Županji. Želimo izmamiti osmijeh na lica naših vozačica i nagraditi ih za savjesnu vožnju, kažu policajci.

Jer istraživanja kažu: za razliku od muškaraca žene rijeđe prolaze kroz crveno, voze sporije, opreznije ali...

- Žene kao vozači obično reagiraju bučnije nego muški i one uvijek daju komentare da nisu krive muškarci to malo bolje podnesu, rekao je policijski službenik Robert Novaković.

Ova neobična policijska akcija oduševila je žene. Jedan dan bez opomena i kaznenih bodova dar je policije svim vozačicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!