Svirali kod Zlatnih vrata, sanjaju o Areni

09.09.2021.

17:42

Autor: Iva Hren/Ivona Zadro/Odjel web i multimedija

"S guza" band

"S guza" band

Foto: Iva Hren/Ivona Zadro / Odjel web i multimedija

Bilo po danu ili po noći, Pulu je ovo ljeto dodatno zagrijao "sGuza" band. Nastupi su trajali 10-ak dana, a publika koja se spontano okupljala, odlično se zabavljala. 

Poznate note u nešto drugačijoj izvedbi, bili su dovoljan razlog Puljanima i njihovim gostima da barem nakratko zastanu pokraj Zlatnih vrata kako bi vidjeli o čemu se radi. Mladi, stari, domaći, turisti - noge su same zaplesale na prve taktove starih, ali i novih hitova.

Oni su "sGuza" band i dolaze iz Novog Sada i Subotice.

- Imali smo velike planove, ali nas je korona malo spriječila, tako da od sljedeće godine očekujemo, čim se otvore granice i sve, da možemo svugdje putovati, to nam je plan, da proputujemo svijet, da vidimo što više gradova, da vidimo svačiju energiju. Svirali smo u Novom Sadu, u Trstu, ali ovdje nam je energija najljepša, rekao je Nikola Blažić, violinist.

Zlatna vrata su ih sve oduševila, tako da nije bilo dileme gdje će se pozicionirati i zabavljati prolaznike:

- Sviđa nam se ovo mjesto pokraj vrata jer kao da je napravljeno za nas - ima i tribine, publika može sjediti, uživati, ne moraju stajati cijelo vrijeme. Mislim da je to velika prednost Pule i ovog mjesta. Definitivno nam je ovdje najljepše iskustvo, kada okupimo ovoliku publiku i da svi plešu, pjevaju i da nam daju tu prelijepu energiju, dodao je. 

Nikola Domanj
, trombonist u bendu, objasnio je zašto su odlučili biti instrumentalan sastav.

- Mislimo da je to jedinstveno i želimo biti posebniji s različitim instrumentima i mislim da nema potrebe za vokalom, rekao je. 

Otkud ideja za ime banda? 

- Bili smo u Trstu prije dvije godine. Kada su nam ljudi prilazili kako bi nas nešto pitali, stalno su govorili "scusa, scusa" i onda smo napravili foru "s guza". I tako je nastalo ime, na njihovom to znači "oprostite", a na našem to što znači. Predložio sam to ime, svi smo se složili i tako je nastala naša interna fora i eto, postali smo "sGuza band", objasnio nam je Blažić.

O planovima za budućnost 

- Pripremamo album s isključivo već poznatim stvarima u našim aranžmanima. Čut ćete kada izađe, bit ćete obaviješteni, rekao je Nemanja Hariš, klavijaturist.

- Ne znam gdje ćemo ići sljedeće godine. Nadam se da će biti ovako dobro kao i ovdje, nadovezao se violončelist Györe Szabolcs. 

Obožavateljice 

Blažević je otkrio kako im dosta djevojaka ubacuju brojeve, ali...

- Budući da imamo srpske brojeve, nikako ih ne možemo pronaći. Ili ih zovemo, pa piše "nepoznati broj", požalio se.

Reakcija publike

Hariš je rekao da publika odlično reagira na njihovu glazbu.

- Mi smo prezadovoljni, prezadovoljni. Energija je odlična, dodao je.

Domanj je objasnio kako stanu oni koji ih žele slušati, koji čak i mimo njihovih obveza, ako nađu vremena, stanu i poslušaju.

- Točno se vidi energija koju nam daju i uzajamno im vraćamo. To je nešto fenomenalno. Kada smo ovdje stigli, nismo očekivali ovakvu reakciju, stvarno. Od urlanja, plesanja do aplauza. I turisti i domaćini. Stvarno fantastično, dodao je.

Želja: Nastupiti u Areni 

Bubnjar Goran Biro kaže da bi im to bila velika čast da jednog dana sviraju u Areni, da napune cijelu Arenu.

- Mislim da bi to bilo divno iskustvo i velika čast, dodao je.

Mladi, talentirani i zabavni. Sudeći prema publici, rado su viđeni. Možda ih jednog dana zaista vidimo u Areni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!