07:40 / 02.12.2014.

Autor: HRT

Šala ga koštala 90.000 dolara

Manuel Alvarado

Manuel Alvarado

Foto: - / -

Liječnik iz Venezuele mislio da je zbijanje šale s navodnom bombom u njegovoj prtljazi zabavno, no izazvao je evakuaciju međunarodne zračne luke u Miamiju i zaradio gotovo 90.000 dolara kazne.
Liječnika iz Venezuele koštalo je što je mislio da je zbijanje šale s navodnom bombom u njegovoj prtljazi zabavno. Umjesto toga izazvao je djelomičnu evakuaciju međunarodne zračne luke u Miamiju i zaradio gotovo 90.000 dolara kazne.

Manuel Alvarado
(60) platit će 89.172 američkih dolara "zbog trenutnog pomanjkanja razuma zbog kojeg je takve stvari izgovorio" što je rezultiralo skupom evakuacijom aerodroma i odgodama letova i dovelu u zgradu policijsku jedinicu za otkrivanje eksploziva, kazao je njegov odvjetnik Brian Bieber.

Prije nego što se ukrcao na let za Bogotu 22. listopada pripadnik službe sigurnosti upitao je Alvarada rutinska pitanja a liječnik iz Venezuele odgovorio je da ima eksploziv C-4. Iako se ispravio i kazao da se šalio za službe sigurnosti to je bilo prekasno.

Strašno se kaje. Nikoga nije želio zastrašiti. Počinio je nešto što je najgora pogreška u njegovu životu, kazao je Bieber.

Alvaro će kaznu platiti u okviru nagodbe u kojoj su tužitelji odustali od optužbe za prijetnje bombom, a nakon što plati kaznu moći će napustiti SAD. Od terorističkog napada na SAD 11. rujna 2001. kazne za prijetnje bombama značajno su porasle.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!