07:59 / 30.07.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Santorini je odlučio zaštititi svoje premorene 'tovare' i mazge

-

-

Foto: - / -

Magareći radni sati i nosivi teret bit će ograničeni. Vlasnici koji to neće poštivati bit će kažnjeni.
Vlasti idiličnoga grčkog otoka Santorinija odlučile su zaštititi mazge i 'tovare' koji po paklenoj vrućini nose turiste oštrom otočkom uzbrdicom. Odluci je prethodio sukob aktivista za zaštitu životinja i njihovih vlasnika.

Gradske vlasti su objavile rezultate uspješna sastanka aktivista i vlasnika magaraca u "cilju poštivanja prava i dobrobiti" simpatičnih, tvrdoglavih životinja.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka gazde koji mlati svoga magarca, u petak je organiziran prosvjedni skup koji je završio metežom. Kad su se strasti primirile, vlasti su objavile niz mjera za zaštitu magaraca. Životinjama će se ubuduće morati osigurati dovoljno hrane i vode, te odmor u hladu.

Magareći radni sati i nosivi teret bit će ograničeni. Vlasnici koji to neće poštivati bit će kažnjeni.

Santorini, koji se uzdiže u vulkanskom krateru stotinu metara iznad mora i poznat je po svojim bijelim kućama, posljednjih se godina teško nosi sa sve većom navalom turista.

Vlasti su stoga uvele ograničenje u broju kruzera koji ondje mogu pristati i u broju dolazaka na otok.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!