Šarmantan stan u staroj austro-ugarskoj vili

17.10.2018.

13:33

Autor: E.L.S./HRT

default error photo
U samoj jezgri Voloskog, nije teško zaključiti kako se broj nekretnina koje se ovdje prodaju mogu nabrojati na prste jedne ruke.
Ekipa emisije Klub 7 odlučila je provjeriti tržište nekretnina u Voloskom, malom ribarskom turističkom mjestu nedaleko od Opatije. U samoj jezgri Voloskog, nije teško zaključiti kako se broj nekretnina koje se ovdje prodaju mogu nabrojati na prste jedne ruke. No, naša je ekipa pronašla jednu.

Ovog puta idemo u stan koji se nalazi u staroj Austro-Ugarskoj vili. Specifičnost ove vile jest u tome što se na svakoj etaži smjestio samo po jedan stan. Na taj način bilo je moguće ostvariti višestruke poglede na more, konkretno ovaj stan ima tri orijentacije prema moru. Zauzima čitavu etažu i on kao takav se nalazi na prvoj etaži. Od Renesanse na ovamo, klasične vile prvu etažu nazivaju "piano nobile" i to je uvijek bila rezidencijalna i najbitnija etaža same zgrade, objasnio je arhitekt Miroslav Rajić.

Ukoliko volite prirodu i privatnost svog doma, spremni ste na konstantana ulaganja, kuća je pravo rješenje za vas. Ukoliko vodite aktivan život, nemate dovoljno vemena posvetiti se održavanju okućnice, onda je za vas idealno rješenje stan koji može biti i više nego prostran i ugodan što dokazuje i ova stara austro-ugarska vila.

No, pogledajte šarmantnu stariju damu koja dokazuje kako i stan može pružiti komfor, udobnost i prije svega, svima nam potrebnu privatnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!