17:52 / 13.11.2014.

Autor: HRT

Sastali se najviši i najniži čovjek na svijetu

Screenshot YouTube

Screenshot YouTube

Foto: - / -

Guinness je organizirao njihov susret u povodu 10. obljetnice "Dana rekorda", a dvojac je popio čaj na tratini blizu zgrade britanskog parlamenta u Westministeru.
Tridesetdvogodišnji Turčin Sultan Koesen visok 2,51 m i 75-godišnji Nepalac Chandra Bahadur Dangi sa samo 54,6 cm visine sastali su se u središtu Londonu u organizaciji Guinnessove knjige rekorda.

Guinness je organizirao njihov susret u povodu 10. obljetnice Dana rekorda, a dvojac je popio čaj na tratini blizu zgrade britanskog parlamenta u Westministeru.

Sretan sam što sam vidio najvišeg čovjeka na svijetu. Bio sam znatiželjan sresti se sa svojom suprotnosti, rekao je Dangi obučen u tradicionalnu nepalsku nošnju.


Screenshot YouTube

Sultan Koesen
je istaknuo da se pitao do koje razine noge mu doseže najniži muškarac svijeta. No dodao je i kako mu njegova visina predstavlja velike zdravstvene probleme te da ga umara duže stajanje.

Vrtoglavu visinu Turčina izazvao je tumor na hipofizi. Na sveučilištu u Virginiji operiran je 2010. te sada lijekovima kontrolira razinu hormona rasta. Godine 2012. ponovno je operiran i od tada ga smatraju izliječenim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!