Sasvim drugačiji Advent u Rijeci

12.11.2020.

16:07

Autor: Klaudia Modrić Plantarić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Sve više riječkih ulica i trgova odijeva blagdansko ruho. Advent da, ali s oprezom, kažu Riječani.
Ovogodišnji Advent u Rijeci bit će potpuno drukčiji od dosadašnjih, ali blagdanski ugođaj neće izostati. Lampice su stavljene, njih pola milijuna.

Sve više riječkih ulica i trgova odijeva blagdansko ruho. Advent da, ali s oprezom, kažu Riječani. Neće biti lunaparka ni vlakića Djeda Mraza. Neće biti koncerata, ni kazališnih predstava.

➡️ Advent u Zagrebu počinje 28. studenoga

- Bit će jaslice na otvorenom, 22 kućice s ponudama OPG-ova u sklopu Primorske kašetice. Vjerujem da će ove godine građani i posjetitelji moći upoznati se s jednom širom paletom autohtonih proizvoda, poručio je direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

U adventski program pozvani su i riječki ugostitelji za koje se gradske mjere pomoći u obliku neplaćajnja najma za terase nastavljaju do daljnjeg. Jedno od najomiljenijh mjesta Riječana, ali i gostiju je svakako adventska bajka na Trsatskoj gradini.

Adventska bajka na Trsatskoj gradini

- Ambijentalni dekor više od 12 kilometara lampica, najveća europska kruna, jedinstvene božićne jaslice. Što se tiče nadogradnje cijele priče kroz sadržajne komponente ipak ćemo pričekati još neko vrijeme, najavljuje Vedran Babić, organizator Adventa na Trsatskoj gradini. A još neko vrijeme pričekat će se do paljenja lampica na Trsatskoj gradini i riječkom Korzu. Do Božića su 43 dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!