16:31 / 19.01.2018.

Autor: HRT

Satyricon nastupa 19. ožujka u zagrebačkom klubu Boogaloo

Foto: Satyricon.no

Foto: Satyricon.no

Foto: - / -

Legende ekstremnog metala vraćaju se nakon deset godina u Boogaloo, gdje će predstaviti svoj deveti studijski album "Deep Calleth upon Deep".
Norveška black metal atrakcija Satyricon nastupit će 19. ožujka u zagrebačkom klubu Boogaloo, u sklopu turneje na kojoj predstavlja svoj novi album, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

Legende ekstremnog metala vraćaju se nakon deset godina u Boogaloo, gdje će predstaviti svoj deveti studijski album "Deep Calleth upon Deep", koji je 22. rujna objavila poznata metal diskografska kuća Napalm Recocords.

Satyricon dolaze iz Osla, osnovani su 1991. godine i jedni su od pionira skandinavske black metal scene. Grupu su kroz cijelo to vrijeme, uz povremenu suradnju s drugim glazbenicima, činili Sigurd Wongraven - Satyr (vokal, gitare, klavijature) i Kjetil-Vidar Haraldstad - Frost (bubnjevi).

Njihov prvi album "Dark Medieval Times" iz 1994. godine slovi za jedan od najutjecajnijih albuma tog žanra, iako je njihova najpoznatija pjesma "Mother North", koja je postala jednom od kultnih black metal pjesama, s trećeg albuma "Nemesis Divina" iz 1996. godine.

S tim albumom zaokružuju black metal fazu i kreću dalje stvarajući novi zvuk, kombinirajući black metal s alter metalom i stvaraju prepoznatljiv zvuk s Frostovim teškim ritmovima i prepoznatljivim Satyrovim vokalom.

Nakon toga postupno su izgradili reputaciju jednog od vodećih svjetskih predstavnika najžešćeg zvuka, nastupajući uz najveća imena metal scene, da bi 2013. godine održali koncert uz pratnju Norveške nacionalne opere.

Sa zadnjim albumom "Deep Calleth upon Deep" Satyricion zaplovili su u doom i gothic vode, ali pritom zadržali svoj prepoznatljiv zvuk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!