"Schumacher": Film o trijumfu i tragediji

14.09.2021.

08:52

Autor: Hina/dpa/V.M.

Michael Schumacher

Michael Schumacher

Foto: David Acosta Allely / Shutterstock

Corinna Schumacher ne može suspregnuti suze. Sjećanje na koban dan prije gotovo osam godina duboko pogađa suprugu višestrukog svjetskog prvaka Formule 1.

- Nikad nisam krivila dragoga Boga za to što se dogodilo. To je stvarno bila zla sreća. Nije mogla biti gora, pripovijeda 52-godišnjakinja zastajkujući u govoru.


U Netflixovu dokumentarcu 'Schumacher', koji će biti dostupan od 15. rujna, Corinna prvi put javno govori o obiteljskom životu nakon tragedije u francuskim Alpama 29. prosinca 2013.


Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher pao je na skijanju i udario glavom o kamen. Unatoč skijaškoj kacigi pretrpio je teške ozljede mozga i danima je bio u životnoj opasnosti.


Nedostaje nam


Tek u posljednjim minutama dvosatnog filma, fanovi će dobiti neke informacije o situaciji u kojoj se danas nalazi.


Živimo zajedno u našem domu, provodimo terapije, činimo sve da Michael bude bolje i da osjeti solidarnost naše obitelji. Nedostaje mi onaj Michael svaki dan, i ne samo meni, nedostaje djeci, obitelji, svome ocu, svima koji ga okružuju, ali Michael je ondje, drugačiji, ali je ondje i to nam svima daje snage, rekla je Corinna.


Schumacherova djeca, kći Gina-Maria (24) i sin Mick (22), opisuju oca kao zabavnog obiteljskog čovjeka.


- Nije pošteno što to više nije moguće, kaže Mick koji je krenuo očevim stopama i ove sezone prvi put vozi Formulu 1.


Imao bi o mnogo čemu pričati s ocem:


- Svega bih se odrekao samo za to, kaže.


Obiteljske traume koje je izazvala Schumacherova nesreća postaju jasno prepoznatljive kako se film odvija. Ali oni koji očekuju svježe informacije o njegovu zdravstvenom stanju, što obitelj nikad nije javno objavila, bit će razočarani.


- Nije nam to bio cilj, a na kraju smo i mi imali taj zaštitnički instinkt, kaže Vanessa Noecker, koja je režirala film s Hanns-Brunom Kammertoensom i Michaelom Wechom.


- Obitelj je vidjela film, jako im se svidio i potpuno stoje iza njega, čak i u teškim dijelovima, rekla je Schumacherova dugogodišnja agentica Sabine Kehm.


Sad mi štitimo njega


Film prati Schumacherov život od mladenačkih početaka u kartingu do razvoja u svjetskog šampiona u Formuli 1, uključujući i neke tamnije trenutke preambicioznog vozača.


O njemu govore bivši vlasnik Formule 1, Bernie Ecclestone, šefovi njegovih momčadi Flavio Briatore, Jean Todt i Ross Brawn i suparnici poput Mike Hakkinena.


- Imao je karizmu vođe. To je bio njegov dar nama, kaže Piero Ferrari, potpredsjednik tvrtke za koju je Schumacher pet od svojih sedam naslova.


Osim slomljene noge u sudaru u Silverstoneu, Schumacher je svoju automobilističku karijeru završio neokrznut.


Corinna Schumacher mislila je da se Michaelu više ništa ne može dogoditi otkako se ostavio utrkivanja, ali njegov anđeo čuvar, kako je to Corinna znala reći, napustio ga je u prosincu 2013.


Sudbinska planina u Netflixovu je dokumentarcu prikazana u crno-bijeloj boji. 


- Moramo nastaviti sa svojim životima. Važno je da Michael može nastaviti sa svojim privatnim životom koliko to može biti. On je uvijek štitio nas, sad mi štitimo njega, kaže Corinna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!