15:56 / 10.04.2018.

Autor: V.M./HRT

Šesti MIMO s hip-hop predznakom

Otpisani klan

Otpisani klan

Foto: - / -

Pred nama je šesti koncert pete sezone ciklusa MIMO – u nedjelju, 15. travnja u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na HR1 i videostream nastupaju Spleen G i Otpisani klan.
Pred nama je šesti koncert pete sezone ciklusa MIMO – u nedjelju, 15. travnja u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvome programu Hrvatskoga radija i videostreaming nastupaju Spleen G i Otpisani klan.

Zagrebački sastav Spleen G jedinstvenom kombinacijom jazza, funka i hip-hopa te specifičnim scenskim nastupom punim improvizacije, eksperimenta i suptilnih provokacija, stvara vibrantnu atmosferu ispunjenu komičnim, ali i virtuoznim elementima.

O uspješnosti spajanja naoko nespojivoga govori u prvome redu kritika i sa svakim novim koncertom sve brojnija publika, ali i činjenica da je Spleen G jedan od bendova koji je odradio jako puno koncerata od svojih nedavnih početaka.

Članovi dubrovačke grupe Otpisani klan od 2002. godine pa do danas žive i stvaraju zajedno, pa sami, pa opet zajedno. Iza maštovitih umjetničkih imena (Otpisanimator, NjaZ, Mr.Gud, Animator, Lan Sono, Diktalog, Bing Frisbi, Yan Prawda, Washin dela So, Verdura i Cirkusum) kriju se glazbenici koji svim ljudima dobre volje – kako poručuju - žele zdravlje i mir, a onima loše volje da postanu dobre volje.

Kako bi se publici što bolje predstavili glazbenici, kao i do sada, tijekom koncertne stanke razgovarate ćemo s gostima iz svijeta glazbe koji će komentirati koncert, izvođače, te scenu općenito. Ovaj put to će biti cijenjeni protagonisti domaće hip hop kulture Luka Tralić Shot iz Elementala i Aleksandar Antić iz T.B.F., a pridružit će im se i DJ  Filip Jelaš.

Koncert izravno prenosimo na Prvom programu Hrvatskog radija, na www.mimo.com.hr te na Mimo facebook stranici.

Snimke dosadašnjih koncerata iz ciklusa MIMO potražite u Slušaonici Hrvatskoga radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!