15:11 / 15.09.2021.

Autor: Klara Špančić/Glas Hrvatske/V.M./HRT

Šibenčanin osvojio nagradu Emmy

Emmy

Emmy

Foto: Joe Seer / Shutterstock

Šibenski majstor vizualnih efekata Ante Deković nakon dvije nominacije nagrađen je Emmyjem. Prestižnu nagradu zaslužio je za rad na legendarnoj seriji ''Star Trek: Discovery". 

Ove godine održala se 73. dodjela nagrade Emmy, najvažnije nagrade koja se dodjeljuje za niz televizijskih dostignuća. Na svečanosti u Los Angelesu ove godine slavio je i jedan Hrvat.


-  Upravo smo osvojili Emmy, napisao je na Facebooku uz fotografije sa svečane dodjele nagrada na kojima je pozirao sa suradnikom Jasonom Michaelem Zimmermanom i svojom suprugom, makedonskom producenticom Aleksandrom Kocoskom, koja je također dobila nagradu.

Serija na kojoj su radili imala je čak devet nominacija za Emmyja, a osvojila ih je dva od kojih je drugi bio za prostetiku i šminku.


Dekoviću je ovo bila treća nominacija za nagradu Emmy. Prvi put Deković je nominiran 2013. za seriju ''Da Vincijevi demoni'', potom prije dvije godine za drugu sezonu ''Discoveryja''.


Ante Deković odrastao je u Njemačkoj, gdje je završio školu za audiovizualni dizajn, a u Sjedinjene Američke Države preselio se 2005. godine. 


Živi u Los Angelesu,u blizini Hollywooda, gdje je dosad radio na mnogim svjetskim poznatim filmovima i serijama poput ''Igre gladi'', ''Igra prijestolja'', ''The Triangle" i drugima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!