Na ukrašavanje tijela većina dolazi s razrađenom idejom

01.02.2023.

07:00

Autor: Marin Ćurić/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Siječanj - mjesec za tetoviranje

Siječanj - mjesec za tetoviranje

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

U moru novogodišnjih odluka česte su one o vježbanju ili dijetama. No osim rada na svome tijelu, mnogi se odlučuju i na njegovo ukrašavanje. Potvrđuju to i majstori tetovaže koji početkom godine uvijek imaju mnogo posla. Novinarska ekipa HTV-a u Osijeku posjetila je salone za tetovažu i provjerila što se najviše traži.

Osječki saloni za tetoviranje ovih su dana vrlo zauzeti. Stižu poruke i e-mailovi, zvone telefoni. Siječanj je mjesec za tetoviranje. Osjeti se to i u salonu Ivana Serdara. 

- Ja ne znam jel to ima neke veze sa novogodišnjim odlukama, kao što je ono idem na dijetu ili tako nešto, kaže Ivan Serdar, tattoo umjetnik.

Mario Skender, tattoo umjetnik, kaže kako prate globalne trendove. A nedostaje li inspiracije, tu je internet ili neki od dobrih starih kataloga. Uglavnom se ipak dolazi s razrađenom idejom i motivom.

- U zadnje vrijeme su dosta popularne neke kao religijske tetovaže, mi to zovemo black&grey, kao sivo sa crnim sjenčanjem, kaže Ivan. 

- Ja osobno radim black&grey realizam jer laike u umjetnosti to najviše fascinira. Njima nije jasno kako je moguće nešto nacrtati da izgleda kao fotografija ili isprintano, tako da je to nešto što razumiju i to ih najviše fascinira, dodaje Mario. 

To nije lako izraditi, a tijekom višesatnog rada važno je napraviti stanke. Damir je čest gost salona za tetoviranje.

- Mislim da ove što sam ja radio imaju nekakvu poruku za mene, osobno, rekao je Damir Pritišanac, dodajući da se nikada nije pokajao. 

- Naprotiv, to je bilo sa velikom željom i strašću, ističe.

Za što god se odlučili važno je to napraviti uz potpuni pristanak i visoke higijenske standarde. Česti su i prepravci, no ne može se uvijek dobiti ono što se želi. Tetovaža je trajna uspomena i o njoj treba dobro promisliti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!