Silente u Tvornici kulture: Koncert uz epidemiološke mjere

10.04.2021.

22:27

Autor: Borko Brunović/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Silente

Silente

Foto: Dnevnik / HRT

Večeras je, usred pandemije, nakon dugo vremena pred publikom u zagrebačkoj Tvornici kulture održan koncert dubrovačke grupa Silente. I sve u skladu s epidemiološkim uvjetima. U samo dva dana otkako su ulaznice puštene u prodaju, koncert je rasprodan. Program je sufinanciran putem „Jer svirati se mora", provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije.Nakon niza mjeseci, red ispred Tvornice. Koncert u zatvorenome. Na ulazu mjerenje temperature i obvezne maske. Uvjeti posebni, ali vrijedilo je čekati.

- Stigla sam iz Županje, dovezla sam kćerku koja je nakon 13 mjeseci dočekala koncert uživo, a inače obožava grupi Silente, rekla je Amaliija.

- Prekrasno se osjećam, kći me povela. Sretna sam zbog toga, kazala je Amira dodajući kako se korone ne boji jer se dvaput cijepila.

U dvorani dvjestotinjak ljudi željnih zabave, obvezno sjednje i razmak. Atmosfera mirnija nego inače, no ono najvažnije glazba se vratila u Tvornicu kulture.

Unatoč mjerama, svirka u živo uvijek je nešto posebno.

- Mislim da je svima falilo ovakvih koncerata tj. bilo kakvih tako da kad slušaš doma nekako nemaš tu povezanost sa izvođačima. Mislim da je to ključni dio toga, kaže Jakov.

Organizator koncerta uvjeren da je to nagovještaj boljih dana.

- Mislim da je ovo jedan mali korak prema povratku, ali super je ponovno biti u klubu, biti na tonskoj probi, super je to iznenađenje kad otvarate vrata, kad pripremate to sve skupa. Nadamo se i vjerujemo da će ova godina biti godina povratka, rekao je Sanjin Đukić, organizator.

Tomu se i u svakom drugom smislu nadaju svi.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!