19:15 / 01.10.2019.

Autor: HRT

Sjećanje na kultni koncert Prljavaca

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prljavo kazalište na glazbenoj je sceni više od 40 godina. Ove godine navršava se 30 godina od njihova kultnog koncerta na središnjem zagrebačkom trgu pa su tu okruglu obljetnicu odlučili obilježiti dvostrukim koncertom u Areni Zagreb.
Prljavo kazalište na glazbenoj je sceni više od 40 godina. Ove godine navršava se 30 godina od njihova kultnog koncerta na središnjem zagrebačkom trgu pa su tu okruglu obljetnicu odlučili obilježiti dvostrukim koncertom u Areni Zagreb. Uoči koncerta provozali su se u starom tramvaju.

Koliko se točno ljudi natiskalo na središnji zagrebački trg, koji se 1989. zvao Trg Republike, nikad nećemo znati. No sjećanja članova grupe na kultni koncert i dalje su živa. - Tako smo ponosni na sve okolnosti i na sve to što se tada događalo. I ponosni smo da smo bili te priče, i znamo reći - da nismo bili na sceni, voljeli bismo da smo bili u publici na tom koncertu, ispričao nam je Mladen Bodalec.

Trideset godina poslije, uoči koncerata u Areni Zagreb, "spiritus movens" benda otkriva kako pogonskog goriva za kreativno stvaralaštvo i dalje ne nedostaje. - Puno toga je ostalo. Stvari koje, baš svatko od nas ima, koje još nisam napravio, nisam napravio mjuzikli, nisam još napisao knjigu, materijal za sljedeći album je praktički spreman. Niti o tome ne razmišljaš puno, kaže Jasenko Houra.

Vožnja starom "jedanaesticom", kakvom su se u mladim danima svakodnevno vozili,  završena je na Trgu bana Jelačića, mjestu koje neizbježno budi sjećanja na davnu '89-u. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!