Skini prašinu s drona i sučeli se s drugim pilotima

12.04.2022.

15:04

Autor: HRT/V.G.

Dron

Dron

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Skini prašinu s drona i sučeli se s drugim pilotima drona. Pokaži što znaš i osvoji DPA Media Challenge, poručuju organizatori natjecateljima.


Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina (Sveučilište u Zagrebu) u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Varaždinskom županijom organizira DPA MEDIA CHALLENGE - Drone Pilot Academy natjecanje namijenjeno svim dron entuzijastima koji posjeduju ili su u procesu dobivanja licence za upravljanje bespilotnim letjelicama.

Natjecanje će se održati na području Sjeverne Hrvatske, od 11. travnja do 21. svibnja.

Iako su lokacije, zbog osiguravanja autentičnosti ovog natjecanja, zasada tajne, organizatori ističu kako je riječ o prirodnim i turističkim ljepotama koje će sudionicima pružiti brojne mogućnosti za pokazivanje svog talenta.

Natjecanje je namijenjeno svim entuzijastima i zaljubljenicima u nove snimateljske izazove i dobar multimedijski sadržaj, a jedini uvjet je da posjeduju ili će ishoditi prije predaje materijala dozvolu za upravljanje dronom, izdanu od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Prirodne atrakcije sjeverne Hrvatske

Cilj natjecanja je predstaviti atraktivnosti sjeverne Hrvatske i prirodne ljepote u obliku multimedijskog sadržaja (videa i fotografije), snimanog iz zraka, što će dati dodatnu vrijednost promociji sjeverozapadnog kraja Hrvatske u digitalnom okruženju.

Pretprijave na natjecanje počinju 4. travnja i traju do 8. travnja

Zadatak, upute za snimanje i predaju materijala svi prijavljeni sudionici dobit će nakon isteka roka predprijave, a samo snimanje lokaliteta planirano je u razdoblju od 11. travnja do 9. svibnja, jer do tada (do ponoći) prijavljeni sudionici moraju najkasnije dostaviti svoj finalni multimedijski materijal - video u trajanju od maksimalno 30 sekundi i fotografiju. Organizatori napominju kako će se 23. travnja održati i zajedničko druženje prijavljenih na jednoj od planiranih lokacija s ciljem dobivanja odgovora na sva potencijalna pitanja.

Publika bira svoje favorite

Važnu ulogu u natjecanju čini publika kojoj će biti omogućeno glasanje o predanim materijalima putem službene Facebook stranice DPA Challenge-a i to od 10. do 16. svibnja 2022. godine.

Nakon završetka glasanja publike, najbolje ocijenjene radove ocijeniti će i stručni žiri natjecanja te odabrati najbolja 3 multimedijska sadržaja. Najbolji rad bit će nagrađen s 5.000, drugi najbolji s 3.000 i treći s 1.500 kuna nagrade.

Autorima najboljih radova na DPA Media Challenge-u bit će uručene nagrade 21. svibnja na završnoj svečanosti u Varaždinu.

Više doznajte u videu:


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!