Skywalk na Biokovu ponovno otvoren za posjetitelje

22.08.2023.

17:23

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Skywalk Biokovo

Skywalk Biokovo

Foto: Matko Begovic / PIXSELL

Vidikovac Nebeska šetnica Skywalk na Biokovu koji je od ponedjeljka ujutro bio zatvoren zbog oštećenja višeslojnog ogradnog stakla, u utorak poslijepodne ponovno je otvoren za posjetitelje, doznaje se u Parku prirode Biokovo.

Vidikovac je ponovno otvoren nakon što je tim stručnjaka utvrdio da puknuto unutarnje ogradno staklo ne predstavlja nikakvu opasnost za posjetitelje.

Stručnjaci su i službeno potvrdili kako je potpuno siguran obilazak Nebeske šetnice izgrađene u Parku prirode Biokovo na visini od 1288 metara.

Biokovska atrakcija Nebeska šetnica koju je prošle godine posjetilo oko 200.000 posjetitelja, ponovno će na kratko biti zatvorena u petak, 25. kolovoza, prilikom zamjena stakla.

O točnom terminu ponovnog zatvaranja javnost će pravodobno biti obaviještena, a do tada posjetitelji mogu bez straha uživati u šetnji među oblacima, kažu u Parku prirode Biokovo.

- Inače, čelično-staklena konstrukcija s podnom plohom od stakla rađena je sukladno najvišim sigurnosnim standardima i protokolima te je redovno, prije početka svake sezone, provjeravaju stručnjaci sa splitskog Građevinskog fakulteta, ističe voditelj Parka prirode Biokovo Slavo Jakša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!