Slavni natpis "Hollywood" ide na facelifting

18.09.2022.

07:36

Autor: M.M./Hina/HRT

Slavni natpis "Hollywood" ide na facelifting

Slavni natpis "Hollywood" ide na facelifting

Foto: Yui Mok / Press Association

Poput filmskih zvijezda koje se povremeno podvrgavaju estetskim operacijama tako i slavni natpis ""Hollywood" u ponedjeljak odlazi na pomlađivanje.

Podignut 1923. godine slavni natpis postavljen na brdima Hollywood Hills iznad Los Angelesa, prijestolnice filmskih studija, bit će uljepšan kako bi se pripremio za proslavu svog 100. rođendana.

Radovi će početi u ponedjeljak i potrajati osam tjedana, objavio je Hollywood Sign Trust, zaklada zadužena za zaštitu tog mjesta.

Nakon temeljitog čišćenja pod tlakom, slova visine 14 metara bit će ponovno obojana za što se predviđa oko 1500 litara zaštitnog premaza i bijele boje.

- Ovaj pano je ponos Los Angelesa i nestrpljivo čekamo da bude obnovljen kako bi opet zasjao u punom sjaju na radost obožavatelja iz cijelog svijeta za proslavu stogodišnjice, rekao je Jeff Zarrinnam, predsjednik Hollywood Sign Trusta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!