15:05 / 06.11.2019.

Autor: V.M./Hina

Slikovnica Metallice u Hrvatskoj izlazi prva u svijetu

-

-

Foto: - / -

Knjižara Rockmark objavila je slikovnicu ‘Abeceda grupe Metallica’, koju će ponuditi u ekskluzivnoj prodaji na ovogodišnjem sajmu knjiga Interliber, gdje će hrvatski ljubitelji benda prvi u svijetu u stihu i slici pročitati povijest slavnog sastava.
Zagrebačka knjižara Rockmark objavila je slikovnicu ‘Abeceda grupe Metallica’, koju će izvanredno ponuditi u ekskluzivnoj prodaji na ovogodišnjem sajmu knjiga Interliber, gdje će hrvatski ljubitelji benda prvi u svijetu u stihu i slici pročitati povijest slavnog američkog heavy metal sastava.

Uz stihove i ilustracije, ‘Abeceda grupe Metallice’ (The ABCs of Metallica) priča povijest benda ‘od slova A do slova Ž’: Svako slovo abecede predstavlja jedan od ključnih trenutaka njihovog putovanja od samih početaka do danas, ali i zabavne činjenice o članovima Metallice: Jamesu Hetfieldu, Kirku Hammettu, Robertu Trujillu i Larsu Ulrichu, stoji u najavi.

Slikovnica će svijetu službeno biti predstavljena 26. studenog, no u dogovoru sa samim bendom glazbena knjižara Rockmark hrvatsko će izdanje ponuditi u ekskluzivnoj prodaji dva tjedna ranije, na Interliberu, od 12. do 17. studenog, te od 26. studenog u redovnoj prodaji, priopćeno je iz Rockmarka.

Slikovnicu je u suradnji s bendom napisao Howie Abrams, za ilustracije je zaslužan Michael ‘Kaves’ McLeer, a nadahnuti hrvatski prijevod potpisuje Ivanka Mazurkijević.

- Kao da svjetska premijera nije dovoljna sama po sebi, Metallica i autor knjige dopustili su da se u hrvatsko izdanje dodaju slova kojih u abecedi engleskog jezika nema, ističe se u najavi.

Dio prihoda od prodaje direktno odlazi u humanitarne svrhe, a u nastavku možete pogledati video najavu abecede Metallice:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!