Sljemenskom žičarom od subote uz novo radno vrijeme

15.04.2022.

12:13

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

žičara

žičara

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Žičara Sljeme ponovno će biti otvorena od subote, 16. travnja, nakon privremenog prekida uslijed najavljenih radova na dodatnom smanjenju buke, uz novo radno vrijeme i mogućnost prijevoza bicikala, priopćila je ZET-ova Služba za odnose s javnošću.

Obzirom na toplije vrijeme i sve dulje dane, što će sigurno potaknuti sve veći broj građana i gostiju Zagreba da žičarom krenu na Sljeme i uživaju u aktivnostima na otvorenom, novo radno vrijeme žičare bit će radnim danom od 10 do 19 sati, a vikendom, blagdanima i praznicima od 9 do 19 sati.

Također, osluškujući potrebe i prijedloge biciklista, kako rekreativaca, tako i profesionalaca, koji su iskazali izniman interes za prijevoz bicikala žičarom, ta će usluga biti omogućena od subote, 16. travnja, navodi se u priopćenju.

Biciklistima će uz voznu kartu biti dostupna dodatna karta za prijevoz bicikla u iznosu od 20 kuna u jednom smjeru. U jednoj gondoli moguć je prijevoz dvije osobe i dva bicikla.

Putnici koji u gondolu ulaze s biciklima obvezni su obratiti pozornost kako prilikom vožnje žičarom ne bi oštetili opremu ili ugrozili ostale korisnike.

Iz ZET-ove Službe za odnose s javnošću pozivaju i sve ostale sugrađane, kao i posjetitelje, da dođu na žičaru i dožive Zagreb "kao da im je na dlanu".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!