Slonovi Božićnjaci dijelili maske i gel za ruke učenicima na Tajlandu

24.12.2021.

11:46

Autor: Hina/HRT/V.G.

Slonovi

Slonovi

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Slonovi na Tajlandu koji su nosili kape Djeda Božićnjaka i kirurške maske dijelili su učenicima gel za dezinfekciju ruku, maske za lice i balone na godišnjoj božićnoj proslavi u školi, prilagodivši 15-godišnju tradiciju u toj većinski budističkoj zemlji vremenu covida.

- Tako sam uzbuđena jer se ovakav događaj održava samo jednom godišnje i mislim da je moja škola jedino mjesto s Djedovima Božićnjacima slonovima, rekla je jedna od učenica osnovne škole Jirasartwitthaya.

Proslava u školi Jirasartwitthaya u Ayutthayi, sjeverno od Bangkoka, održava se više od 15 godina i bila je posebno važna posljednje dvije godine u vrijeme pandemije covida-19, virtualne nastave i zatvaranja.

- Znamo da su učenici pod stresom zbog online nastave, pa se nadamo da će ih ovaj događaj usrećiti i potaknuti da dođu u školu, rekao je organizator događaja Reangrhongbaht Meepan iz Palače slonova Ayutthaya.

- Tako mi je drago što sam dobio balon od slona. Srce mi jako brzo lupa", rekao je učenik Biuon Greham dok su druga djeca fotografirala slonove i snimala selfije s njima.

Tajland je 98 posto budistički, ali Božić slavi kao dio blagdana na kraju godine.

Broj slučajeva koronavirusa na Tajlandu dosegnuo je vrhunac u kolovozu ove godine, s ukupno 2,2 milijuna zaraženih do sada i 21.501 smrtnim ishodom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!