16:50 / 05.12.2018.

Autor: T.V./D.M./HRT

Slovenski alpski muzej skijanja

-

-

Foto: - / -

Muzej je otvorio švedski skijaški prvak i najbolji skijaš svih vremena Ingemar Stenmark, koji se od svoje 13. godine tijekom cijele karijere natjecao upravo na "Elanovim" skijama.

Slavni proizvođač skija I skijaške opreme "Elan" nizu je uspješnih aktivnosti dodao i onu muzejsku. U Begunju na Gorenjskem otvorio je stalni izložbeni prostor. Tu predstavlja 70 godina vlastite povijesti te povijesti alpskog skijanja u Sloveniji i njegove dosege širom svijeta.

Muzej je otvorio švedski skijaški prvak i najbolji skijaš svih vremena Ingemar Stenmark, koji se od svoje 13. godine tijekom cijele karijere natjecao upravo na "Elanovim" skijama. Pridružio mu se i Bojan Križaj, prvi skijaši u povijesti koji je za Sloveniju osvojio Svjetki kup 1980. godine, vlasnik nekoliko izloženih skija.

A dio "Elanovih" proizvoda, tehnoloških rješenja, fotografija i dokumenata stigao je i do Hrvatske: u zagrebačkom Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" može se pogledati izložba "S Elanom do zvijezda" do kraja siječnja 2019.

Vijest RTV Slovenije donosi međunarodni magazin "Alpe Dunav Jadran". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!