Snijeg zabijelio Sljeme, najviše su mu se razveselila djeca

11.12.2021.

13:54

Autor: Dinko Kreštalica/Dnevnik/IMS/HRT/V.G.

Snijeg zabijelio Sljeme

Snijeg zabijelio Sljeme

Foto: Dnevnik / HRT

Dok u Zagrebu tek miriše na snijeg, na Sljemenu ga je već od 10 do 15 centimetara. Staze se pripremaju za skijaše, a do tada u zimskim radostima najviše uživaju obitelji s djecom.


Snijeg je zabijelio samo vrh Sljemena, a temperature u minusu i hladni sjeverac održavaju na životu ovo malo bijele idile.

- Dolje ga uopće nema, kad se penjemo nešto malo ga ima, ali nije ni priblilžno ovoliko pa sam ostao iznenađen da ga je ovoliko. Danas samo sanjkanje, kazao je Vedran.

- Vozimo se gore, nema nigdje snijega, tek tu na vrhu i ovo je pravo oduševljenje. Stvarno ga ima. Nje prehladno, nije gužva iako fali malo sadržaja, dodala je Maja.

Željeni sadržaji, budu li povoljni vremenski uvjeti, mogli bi građane dočekati još i prije skijaškoga kupa.

- Čim padne snijeg, ljudi dođu sa sanjkama, neki i skijaju. Naravno trosjed ne radi, ne rade vučnice, ali se snalaze ili idu pješke, rekao je Marko Vidović, voditelj skijališta na Sljemenu.

A za one koji su danas posjetili vrh Zagrebačke gore može se reći da su istinski ljubitelji snijega.

- Jedva čekam da se otvore žičare, jedva čekam da se spustim, kazao je jedan skijaš.

Sljemenski ugostitelji kažu da je snijeg uvijek pravi mamac za posjetitelje, a vidjeti roditelje s djecom budi posebnu nadu.

- S obzirom na onu prošlu pandemijsku godinu i uvjete kada smo mi bili zatvoreni, vidite ljude s malom djecom koji dođu uživati i s tim da snijega u gradu još uvijek nema, naravno da je mamac, rekla je Živana Rubmak, predsjednica Udruge ugostitelja Sljemena.

- Nema toliko snijega, očekivali smo više, ali ima ga taman za predbožićni ugođaj, kazao je Bojan.

Prava zima i sezona skijanja tek počinju, no oni koji to žele već se sada mogu zabavljati na više od 1300 metara nadmorske visine i temperaturama ispod nule.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!