12:10 / 29.05.2019.

Autor: LJ.S./V.M./HRT

Snima se 3. sezona HRT-ove serije 'Novine'

-

-

Foto: - / -

Produkcijska kuća Drugi plan jučer je u Opatiji i Voloskome za potrebe Hrvatske radiotelevizije započela snimanje treće sezone dramske serije 'Novine', čije se prikazivanje na HRT-u očekuje tijekom slijedeće godine.
Produkcijska kuća Drugi plan jučer je u Opatiji i Voloskome za potrebe Hrvatske radiotelevizije započela snimanje treće sezone dramske serije 'Novine', čije se prikazivanje na HRT-u očekuje tijekom slijedeće godine.

Od utorka 28. svibnja do 1. srpnja filmska će ekipa snimati na 50-ak lokacija u Rijeci i okolici, a u prvim  snimljenim scenama na rivi u Voloskome nastupio je Dragan Despot, u ulozi novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Ludviga Tomaševića a zajedno s njim na sceni je bio i glumac Draško Zidar u ulozi suca Vrhovnog suda Zvonimira Mihalića.

U središtu treće sezone 'Novina' bit će sudstvo, a u početnim scenama opisuje se zakulisni sukob između Tomaševića i premijera dok je  sudac Mihalić je razapet oko konačne presude u slučaju u kojem fond Domovina od države potražuje naknadu štete od oko 300 milijuna eura.

Predsjednik Republike Tomašević naime želi nagovoriti suca da presudi u korist fonda, u zamjenu za podršku njegovoj kandidaturi za suca Vrhovnog suda.

- U borbi za vlast i moć ne biraju se sredstva i poseže se za svim i svačime. Od lika koji tumačim  možemo očekivati njegove prve predsjedničke poteze, vidjet ćemo brojne zanimljive situacije, rekao je Dragan Despot u pauzi snimanja.

Ekipu serije i ovog puta predvodi redatelj Dalibor Matanić kojeg na početku snimanja nije omela jaka kiša.

- Gdje je najveće nevrijeme, tamo smo i mi. Nama je za snimanje to zapravo odlično jer upravo nam ovakvo vrijeme i tematski odgovara. Snimanje nastavljamo u Rijeci, Opatiji, Kostreni, Kraljevici i drugim lokacijama, rekao je Matanić te dodao da će u ovoj sezoni biti oko 80 govornih uloga te kako će nastojati snimiti većinu scena u eksterijerima.

Producent serije Nebojša Taraba najavio je kako će treća, ujedno i finalna sezona zatvoriti neka poglavlja koja su otvorena u prve dvije sezone, doznat će se sudbine glavnih likova  ali  sudbina samih novina: Očekujte puno iznenađenja, dosta akcije, bit će napeto i žestoko, rekao je Taraba.

Glumačku ekipu predvode Dragan Despot, Branka Katić, Zdenko Jelčić, Draško Zidar, Sandra Lončarić, Željko Konigsknecht, Aleksandar Cvjetković a pridružit će im se i Dražen Mikulić, Zdenko Botić, Livio Badurina, Daria Lorenci i Krešimir Mikić.

Prve dvije sezone ove HRT-ove uspješnice prodane su američkoj i svjetskoj mrežnoj videoteci Netflix, čime su postale dostupne u više od 180 zemalja širom svijeta. Taraba dodaje kako je serija izazvala veliko zanimanje u zemljama Južne Amerike te u Skandinaviji, stoga je za očekivati kako će i tamošnja publika nestrpljivo iščekivati rasplet serije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!