Snima se nova dramska serija "Gora"

30.05.2023.

19:59

Autor: Borna Šmer/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Snima se nova dramska serija "Gora"

Snima se nova dramska serija "Gora"

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

U Gorskom kotaru traje snimanje nove dramske serije "Gora" u koprodukciji HRT-a. Priča je to o junaštvu, prijateljstvu, ljubavi i žrtvi koji povezuju hrabre pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja. Njihove uzbudljive potrage i akcije, u dvadest dvije epizode, moći ćete pratiti od jeseni na našem Prvom programu.

U središtu nove dramske serije - HGSS-ovi junaci.

- To je zapravo priča o ljudima, o volonterima koji riskiraju svoje živote, svoje slobodno vrijeme i odnose da bi pomogli drugima, rekla je Maja Pek Brunjes, scenaristica serije "Gora".

Od jeseni na našem Prvom programu akcije i uzbuđenja neće manjkati.

Iz epizode u epizodu pratimo njihove prijateljske, poslovne i ljubavne odnose, a spokoj ili nesuglasice nestaju čim se netko nađe u nevolji.

- Uzbudljivo je, dinamično, imam fantastične kolege i suradnike tako da smo baš nekakva mala obitelj i svi se podržavamo, rekla je Dinka Vuković, glumica.

- Sigurno je uzbudljivo i uzbudljivije još više u stvarnom životu nego što mi trenutno proživljavamo, ali dinamično je, dodao je Kristijan Petelin, glumac.

U akcijskim scenama uz glumce i kaskadere sudjeluju i pripadnici HGSS-a. Od početka su uključeni i u stvaranje serije.

- Scenografski je ovo atraktivno, spektakularno, tako da mislim da će biti jedna malo drugačija serija i neviđena još kod nas, rekao je Ivan Zadro, direktor fotografije serije "Gora".

Dvadeset i dvije epizode za HRT snima produkcijska kuća Antitalent. Počelo je u proljeće i trajat će do kraja ljeta.

- Gorski kotar se stvarno pokazao kao savršena kulisa za to. Tu su Delnice, Ravna Gora, Mrkopalj..., istaknula je Nika Obučina, direktorica serije "Gora".

Nema sumnje da će "Gora", u kojoj se prepleću snaga prirode, hrabrost i rizik, prijateljstvo i ljubav, biti hit po ukusu gledatelja HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!