"Soundtrack" pandemije splitskog repera

05.07.2021.

16:44

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Alejuandro Bunedija u novom spotu

Alejuandro Bunedija u novom spotu

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Alejuandro Bunedija, pravim imenom Saša Antić, inače poznat i kao član popularnog T.B.F.-a, i njegov prateći bend Sinovi pripremaju koncertnu poslasticu u četvrtak, 8.srpnja, na terasi zagrebačkog kluba Aquarius, kojom će promovirati aktualni album "Škrinja", a u subotu Saša nastupa na finalnoj večeri Splitskog festivala s pjesmom "Bambina mia" s matičnim T.B.F.-om i klapom Cambi.

Album Alejuandra Buendije glazbena je kritika već proglasila "soundtrackom" pandemije, no izdanje je puno više od toga.


- Ovjenčan Porinom za najbolji hip-hop album, a istu nagradu dobio je i na posljednjem izdanju nagrade Rock&Off, našao se na visokom drugom mjestu u izboru za najbolji album protekle godine po glasovima članova Regonalne udruge nezavisnih diskografa – RUNDA, ističe se u najavi koncerta.


Alejuandra Buendiju smo ugostili u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

- Ne treba biti cijepljen niti imati potvrdu o cijepljenju ili negativan test, svi su dobrodošli, poručuju organizatori uz napomenu da će se na ulazu u klub mjeriti temperatura i ostavljati podaci, a na Eventim.hr nalazi se obrazac koji posjetitelji mogu unaprijed ispuniti sa svojim podacima i ispisanoga ga predati pri ulasku.


Pogledajte aktualni video spot Alejuandra Buendije "Dešperado": 

Bambina mia: pop - hip hop opereta


Pjesmu 'Bambina mia' koju će CAMBI i T.B.F. zajedno izvesti na Splitskom festivalu glazbeno potpisuje Josip Radić, član dvojca Valentino Bošković, a stihovi su djelo Saše Antića i Ivice Ivaniševića.


- Split 1980-tih postao je scenografija za pravi mali film u kojem se uz košarkaše Jugoplastike i cijelu plejadu likova pojavljuju i neka današnja splitska lica poput fotografkinje Sonje Dvornik, nogometaša Antonija Asanovića i dizajnerice Anamarije Asanović, a sve to predvođeno iznimno duhovitom cameo ulogom košarkaške legende - Dina Rađe, ističe autorska ekipa.


Ta neobična "pop - hip hop opereta" dobila je i video spot koji je režirao Milan Latković:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!