Spacey odbacuje optužbe o seksualnom zlostavljanju

16.06.2022.

14:26

Autor: Hina/HRT

Kevin Spacey

Kevin Spacey

Foto: Peter Nicholls / REUTERS

Kevin Spacey snažno odbacuje optužbe o seksualnom zlostavljanju, rekao je njegov odvjetnik u četvrtak kad se taj Oscarom nagrađen glumac prvi put pojavio na britanskom sudu radi optužnice zbog koje bi mogao dobiti i 20 godina zatvora. 

Tužitelji su prošli mjesec odobrili podizanje optužnice protiv 62-godišnjeg Spaceyja i to po četiri točke optužbe za seksualni napad na trojicu muškaraca te još jednu točku za navođenje osobe na sudjelovanje u penetrativnom seksualnom činu bez pristanka. Tužitelji tvrde da je Spacey natjerao muškarca na oralni seks. 


Pred sudnicom u Londonu dočekali su ga mnogobrojni predstavnici medija kroz koje su se zaštitari trebali probijati da bi glumac došao u sudnicu. 


Tamo je samo potvrdio da se zove Kevin Spacey Fowler i svoju londonsku adresu. Reuters piše kako nije pokazivao emocije. 


Gospodin Spacey snažno odbacuje sve optužbe u tom slučaju, rekao je njegov odvjetnik Patrick Gibbs sudu. 


Gibbs je kazao kako je glumac odgovorio na sve optužnice prije tri godine u SAD-u te da je u potpunosti surađivao s istragom. 


Ako bude proglašen krivim za seksualni napad prijeti mu šest mjeseci zatvora i novčana kazna, no drugo djelo odnosa bez pristanka moglo bi dovesti i do kazne doživotnog zatvora. 


Policija tvrdi da su se napadi dogodili između ožujka 2005. i travnja 2013. godine. 


Uključivali su jednog muškarca koji je sad u četrdesetim i dvojicu koji su u tridesetim godinama. 


Spacey, nekad jedna od najvećih holivudskih zvijezda, većinom se povukao iz javnog života otkad je prije pet godina optužen za seksualne napade. 


Oscarom je nagrađen za glavnu ulogu u filmu Vrtlog života i sporednu ulogu u Privedite osumnjičene.


Nakon što su na vidjelo izašle optužbe za seksualno zlostavljanje, Spacey je izbačen iz TV serije Kuća od karata i iz filma "Sav novac svijeta".


Nedavno je boravio u Hrvatskoj radi uloge prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u igrano-dokumentarnom filmu Jakova Sedlara

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!