Splićani pripremaju "retro advent"

08.11.2019.

16:47

Autor: Franka Jović Tonkli/HRT

Foto: arhiva, Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: arhiva, Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Klizalište u Đardinu, zborsko pjevanje i fotografije pred HNK, igre za djecu u Marmontovoj, kućice na Rivi, Splitu 3 i studentskom kampusu - i tako pet tjedana.
Advent u Splitu - zimski akvarel počet će 30. studenoga i trajati do 2. siječnja. Organizatori jamče obilje glazbe i zabave. Razlikuje se od prethodnih. Kažu u turističkoj zajednici da će u posjetitelja i domaćih ove godine buditi emocije nekih davnih vremena. Tzv. retro advent probudit će i neke nove lokacije za feštu u gradu.

"
Izvozali" su jutros Turistička zajednica i Grad novinare. Prvi su sjeli u adventski autobus i "učinili đir". Kao u busu skakutavo i zabavno, s puno ljudi u malo mjesta, trebalo bi biti i na splitskom retro adventu.

- Vratili smo se plesnjacima, vratili smo se zaboravljenim stihovima, vratili smo se zaboravljenim igrama i nadamo se da će ta jedna radost druženja u to najljepše blagdansko vrijeme namamiti brojne dolaske i da ćemo svi zajedno na divan način zaokružiti ovu uspješnu turistički godinu - izjavila je Alijana Vukšić, direktorica TZ Split.

Split bi o Božiću mogao zabilježiti i tromilijunto noćenje. Kroz noć će, do 23 sata vikendom s dvije linije prometovati besplatan advenstki autobus.

- Bitno je da ćemo s obje linije praktički povezati veći dio grada i da ćemo obje linije dovesti do centra grada gdje su sva događanja, tu prvenstveno mislim na Rivu i na Đardin jer će tu većinom i djeca dolaziti - kazao je Miroslav Delić, direktor Prometa - Split.

Klizalište u Đardinu, zborsko pjevanje i fotografije pred HNK, igre za djecu u Marmontovoj, kućice na Rivi, Splitu 3 i studentskom kampusu - i tako pet tjedana. A u Novu 2020. Split ulazi uz klapu Intrade i Tomislava Bralića.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!