Split Night Jazz Festival

11.06.2021.

19:46

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/M.Š./HRT

Split Night Jazz Festival

Split Night Jazz Festival

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Nakon perioda dugog 'lockdown-a' idućeg tjedna u Splitu će se održati prvo veće događanje gdje će biti omogućen dolazak više od 100 ljudi. 

Naime, grad pod Marjanom ponovno je domaćin Split Night Jazz Festivala.

- Mi smo imali sreće da možemo uopće napraviti festival, koji smo prošle godine preskočili, kaže poznati splitski jazz glazbenik Željko Brodarić-Jappa.

Jappa objašnjava kako je Split Night Jazz festival nastao potpuno spontano.

- Svake godine u Splitu održavamo tri, četiri naša koncerta koje je publika tako objeručke prihvatila i onda smo rekli sebi: 'Pa zašto se ne bi družili malo 'šire', i doveli još neke naše kolege, prijatelje, i od toga napravili stvarno feštu, priča Brodarić.

Festival će trajati tri dana, od četvrtka do subote, i održavat će se u zatvorenom prostoru; točnije, u Hrvatskom domu. Maske će, naravno, biti obavezne, poštivat će se potrebni razmak, kao i sve ostale epidemiološke mjere.

Što se festivalskog programa tiče, Jappa laže kako će posjetitelje u četvrtak zabavljati legendarni 'Black coffee' i fenomenalna Martine Thomas, u petak su tu 'Ethno World music' i svjetski poznati dvojac Hojsak i Novosel, dok će u subotu zasvirati sam Jappa i njegova kćer Sara Brodarić-Švegić, uz nekoliko pjesama poznatog saksofonista Gordana Tudora.

Sara kaže kako se u zadnjih nekoliko godina pokazalo da Split zaista ima dobru jazz publiku.

- Čak smo na neki način i ugodno iznenađeni s tim koliko ima ljudi koji jako vole dolaziti na jazz koncerte. Ove smo godine nastojali koncipirati ova tri dana festivala da ponudimo svakome po nešto, objašnjava Sara, koja kaže kako s ocem dijeli jednake glazbene kriterije i želje, pa dobro funkcioniraju zajedno - kako na obiteljskom, tako i na poslovnom planu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!