Splitski zoološki vrt ponovno otvorio vrata za posjetitelje

11.09.2018.

17:27

Autor: T.V./Š.K./HRT

-

-

Foto: - / -

Nakon tri godine od zatvaranja, splitski zoološki vrt na Marjanu opet je otvorio vrata za posjetitelje. Marjan je osim zoološkog vrta bogatiji i za jedinstvenu magareću stazu.
Nakon tri godine od zatvaranja, splitski zoološki vrt na Marjanu opet je otvorio vrata za posjetitelje. Za sada imaju magarce, ovce i ponije kao dio edukativnog centara. Marjan je osim zoološkog vrta bogatiji i za jedinstvenu magareću stazu. 

Za početak Zoo vrt bit će edukativni centar s tradicijskim pasminama domaćih životinja, koji ima obrazovni sadržaj namijenjen prvenstveno vrtićima, školama te osobama s posebnim potrebama, kao i volenterima koji žele pomoći u razvoju ovog projekta.

Svaki dan od 11 do 14 sati građani mogu doći volontirati u edukativnom centru, mogu doći raditi s životinjama, što znaći da će moći čak posvojiti jednog magarca, najavio je Hrvaoje Cokarić, voditelj projekta Marjanska magareća staza.

Split je također dobio i novu turističku ponudu - jedinstvenu Marjansku magareću stazu. Ovog puta nudimo turističku četvorosatnu šetnju, gdje se mogu dobiti informacije o magarcima, ali i Marjanu, ističe Cokarić.

Ova staza zamišljena je kao turistička tura od 7 kilometara. Kreće se  iz Varoši, preko Vidilice, Marangunićeva šetališta i  Marjanskog puta do Zoološkog vrta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!