11:54 / 20.01.2019.

Autor: D.M./HRT

Sportski snježni spektakl u Delnicama

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Više od 400 natjecatelja skija, biciklira, trči, i to sve po snijegu, kojega u Delnicama ne nedostaje.
Brdsko-biciklističke i pješačke kros utrke tipični su ljetni sportovi, no u Delnicama već četvrtu godinu dokazuju da je takva natjecanja moguće organizirati i zimi, u snježnim uvjetima. Više od 400 natjecatelja skija, biciklira, trči, i to sve po snijegu, kojega u Delnicama ne nedostaje.

Dvodnevno natjecateljsko bicikliranje te trčanje na stazama prekrivenim snijegom, nije samo jedinstven događaj u Hrvatskoj, već i ovom dijelu Europe. Osim dobre volje, za nastup je poželjno imati i ponešto dodatne opreme poput širih zimskih guma s čavlićima, a postoje i posebni brdski bicikli za vožnju u snježnim uvjetima.

Međutim, kako takvih natjecanja nema puno većina je sudionika nastupila s biciklima koje koristi i ljeti. Za one koji su se najbolje snašli na dva kotača te potom, drugoga dana, bili najuspješniji i u pješačkim kros nadmetanjima, osmišljene su i posebne nagrade – Kralja i Kraljice te Princa i Princeze snježne utrke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!