Stereo MC's ponovno nastupaju u Zagrebu

23.03.2023.

08:40

Autor: Hina/HRT/V.M.

Stereo MC's

Stereo MC's

Foto: NLC / Wenn

Britanski elektro hip-hop veterani Stereo MC's nastupit će u subotu, 16. rujna, u zagrebačkoj Tvornici kulture, objavio je organizator koncerta.

Sastav koji se uvijek rado vraća u Hrvatsku, u rujnu će u Tvornicu kulture donijeti svoje najveće hitove. Publika će moći plesati uz elektroničke beatove pjesama ''Connected'', ''Step It Up'', ''Elevate My Mind'', ''Sofisticated'', ''Deep Down And Dirty'' i dr.

Stereo MC's britanski je sastav nastao sredinom osamdesetih godina, a svoj je zvuk izgradio na temeljima elektroničkog hip-hopa i dancea.

Okosnicu benda čine vokal Rob Birch te DJ i producent Nick Hallam koji su svoju karijeru započeli osnivanjem nezavisne diskografske kuće G Street Records u sklopu koje su radili s brojnim britanskim i američkim hip-hop izvođačima, među kojima su najistaknutiji Jungle Brothers.

Ubrzo su potpisali za veliku diskografsku kuću Island /4th & Broadway i 1989. objavili svoj debitantski LP "33 45 78".

Sljedeće su godine objavili ''Supernatural'', a vrhunac popularnosti dosegnuli su svojim trećem albumom ''Connected'' 1992. Istoimena je pjesma ''Connected'' dospjela na 18. mjesto UK Singles Charta, kao i na vrhove brojnih internacionalnih glazbenih ljestvica i postala svjetskim hitom.

Velik su dio karijere posvetili nastupima uživo, a 2015. godine vratili su se svojim korijenima i osnovali izdavačku kuću Connected.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!