Stiže Spancirfest!

20.08.2021.

11:40

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Stiže Špancirfest

Stiže Špancirfest

Foto: HRT / HRT

Idućih deset dana, Varaždin će živjeti punim plućima – stiže Špancirfest! Nakon pandemijske 2020. godine, ovaj popularni glazbeni festival ponovno se vraća na ulice grada. 

Jelena Toth, direktorica Turističkog ureda grada Varaždina najavljuje bogat glazbeni program.

- Preko 300 programa smo pripremili – od glazbenih, kreativnih, onih za mlade. Tri glavne pozornice i dvije nešto manje, ali i puno glazbenih punktova na puno mjesta u povijesnoj gradskoj jezgri - kaže Toth.

Festival se održava na 35 hektara površine, i sve je na otvorenom.

- Imamo idealne uvjete da unatoč pandemiji i protuepidemijskim mjerama održimo Špancirfest i deset dana uživamo u Varaždinu - dodaje Toth.

Osim odlične glazbene ponude i performera koji stižu iz raznih zemalja, bogata gastro ponuda i nezaobilazni vinski grad sigurno će dodatno privući posjetitelje, kao i razne zanimljive predstave i radionice za mlade – za svakoga ponešto.

S obzirom na to da je Špancirfest poznat po dobrim koncertima, i ove se godine očekuje jednako dobra glazba i atmosfera. Na glavnoj pozornici publiku će zabavljati Goran Bare i Majke, Parni Valjak, Gibonni, Hladno Pivo, Jonathan i Psihomodo Pop.

- Pozornica kod Vile Bedeković ugostit će, između ostalih, klapu Cambi i Varaždinski tamburaški orkestar, Urbana i Josipu Lisac. Ulaz je besplatan - napomenula je direktorica Turističkog ureda grada Varaždina. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!